Stadium Arena kan man inte missa
Malin
Timo

3/1 - Skurus Damlag på turnering i Bredäng

Skurus Damlag håller igång i mellendagarna med en turnering i Bredäng. Arrangör är JKS Basket och för motståndet står bl.a Bollstanäs, Alvik, Lidingö och Haga Haninge.

Det är korta matcher med rullande tid 2x10 min.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Första matchen är mot Alvik:

Alviks Damlag leder Div 2 Södra och har inte förlorat en enda match den här säsongen...!

Som förväntat blir det en tuff och jämn kamp. Efter 1:a ligger vi under med 2p, 10-12. Efter 2:a perioden helt jämnt 22-22 och därmed förlängning (2 min)! Väl där visade våra damer sin styrka och kammade hem dagens första vinst med 25-22...!!! Efter att Fatou lyckats stänka in en 3:a med endast sekunder kvar av matchen!

Bra kämpat allihop!

Andra matchen är mot Haga Haninge:

Även den matchen blir tuff. Haga Haninge har något lättare att få i sina skott, Skuru missar en hel del. Efter 1:a perioden ligger vi under med 3p, 16-19. I 2a får Skuru till ett bättre spel, och lyckas komma ikapp. Efter full tid helt jämnt 32-32, förlängning i den här matchen också...!!! Och precis som i den första matchen lyckas Skuru knipa segern i förlängningen, den här gången med 38-35!

Strålande spelat allihop!

Tredje matchen är mot Bollstanäs:

Oj oj, nu har Skurus Damer kommit igång på allvar. Bollstanäs klarade man av på ett nästan brutalt sätt. Eller vad sägs om periodsiffrorna 26-5 och 21-4...! Seger alltså med hela 47-9...!!!

Nu väntar semifinal mot Lidingö. Kanske ställs man öga mot öga mot Millo och Sara...

Semifinal mot Lidingö (utan Millo och Sara):

Matchen börjar inte så bra för Skuru, det blev en hel del missade skott. Vi går till halvtidsvila i underläge 12-14. Men sen lossnar det ordentligt, Skuru går upp i ledning direkt. Och avslutar i stor stil, det blev vinst med hela 46-33. Och som grädde på moset drar Lovisa i slutsekunden ett skott över halva plan...som går i...!!! Hela hallen jublar...!!!

Lovisa är nöjd efter det lyckade halvplansskottet

Bra jobbat allihop! Grattis till finalplatsen!

Nöjda miner i laget efter fixad finalplats

Nu väntar final mot Alvik eller Blackeberg kl 22.00...

Det blev Alvik:

Och finalen börjar bra för Skurus del, anfallen är effektiva och försvaret stabilt. Och det ger resultat, efter 1:a perioden leder vi med klara 26-17...!!!

Och tendensen håller i sig hela matchen igenom. Våra Skuru-damer är helt enkelt väldigt taggade och även rutinerade. Anfallen är klockrena, försvarets stentufft och viljan enorm. Så inte var det så konstigt att man till slut vann finalen mot Alvik med klara 42-33. Kul!