26/1 - Damlaget fortsätter vinna!

Efter herrlaget stegade Skurus damer in på plan i Nacka Sporthall för att ta sig an Blackeberg. Ett Blackeberg som vi ibland haft lite svårt mot. Så icke idag, det blev en klar seger med hela 71-37...och det utan att prestera storspel. Starkt!
 
 
Mer info från matchen kommer inom kort...
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Så här:
 
Matchbilden var densamma i stort sett hela matchen igenom. Ett ivrigt attackerande Blackeberg som effektivt och rutinerat stoppades av våra damer. Det var tydligt hur Skuru var strået vassare i samtliga positioner på plan.
 
Vårt försvar var som vanligt effektivt, Blackeberg kom sällan till bra avslut trots bra bollförflyttning. Våra attacker mot Blackerbergs korg var bra och våra avslut satt allt bättre. Kul!
 
Stundtals fick vi se strålande spel från Skurus sida. Snabba spelkombinationer med kliniska avslut. Bra! Men även, som det ofta kan bli mot lite sämre motstånd, ibland lite stillastående spel. 
 
Men det positiva övervägde. Med råge.
 
Så det var inte konstigt att våra damer snabbt gled iväg till en betryggande ledning. Något som man bara utökade hela matchen igenom. När slutsignalen gick hade man vunnit matchen relativt enkelt med 71-37 (20-7, 13-8, 16-9, 22-13).
 
Glädjande var också att vi hade 4st spelare som presterade tvåsiffrigt. Och att Majalis gjorde lagets första "double-double" för säsongen. Riktigt bra!
 
Touren
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Och en titt i vår egen statistik visar följande:
 
Poäng: Majalis 19, Millo 15, Alva 12, Elin 12, Robira 6, Fanny 5, Moa 2
Returer: Majalis 16, Alva 7, Elin6 , Moa 6, Robira 3, Fanny 2, Millo 2, Ann 1
Assist: Alva 5, Millo 2, Robira 2, Ann 1, Elin 1, Fanny 1, Majalis 1, Moa 1
 
Hela lagets:
- 2or: 36%
- 3or: 24%
- 1or: 93%
- turnovers: 9st
 
 

26/1 - Herrlagets andra vinst!

Idag spelade Skurus Herrlag mot Borlänge och vann konfortabelt med klara 83-65. Därmed kammade man hem sin andra seger för säsongen. Kul!
 
Grattis till segern, bra kämpat allihop!
 
 
Vi gissar att coachen Magnus redan håller på att vässa pennan för att ge oss ett utförligt referat från matchen. Den kommer in på Touren inom kort...så håll koll!
 
Järfälla vs Skuru Nets 86-61 (16-17,19-17,20-7,31-20)

Poäng: Robban 13, Ludde 10, Daniel 10, Hilmo 10, Emil 7, Marcus 6, Max W 4, Hasse 2

Så var det äntligen dax att försöka få lite upprättelse från våran andra match i Div 2 när vi förlorade mot Järfälla med 65p hemma i Nacka. Vi har tränat väldigt bra förra veckan och det kändes bra i truppen. Vi hade dock några återbud från Pär (kärlek), Hugo (skadad), Ervin (sjuk) samt att Vilgot och Benny var på RM men vi har en bred trupp vilket gör att vi kan alltid mönstra ett slagkraftigt lag.

Vi visste att det skulle bli tufft att vinna men inte att det är omöjligt. Vi la fokus på att gör det vi kan bäst, spela försvar samt att hitta rätt avslut i anfall. Vi har pratat mycket om att vi måste få igång vårt in-side spel för att avlasta vår spelare på golvet och att vi måste vinna matchen under korgarna. Skulle vi göra detta så hade vi lika stor chans som Järfälla att vinna denna match.

Sagt och gjort så satte vi högsta fart från uppkast. Helt orädda för våra motståndet (kom 4:a i Allsvenskan förra året) så spelar vi förmodligen våra bästa 10 min denna säsongen. Våra inside spelare tar kampen med Järfällas killar och vi har kontroll på dem. De får ta tuffa avslut då vi spelar bra ”team-försvar” och vi äger vår egen korg. Ludde och Emil spelar bra försvar och anfall vilket öppnar upp golvet för grabbarn ute på golvet. Det är en fröjd att titta på när Skuru spelar basket å detta sätt (tyvärr så hade vi inga Ultras med oss men hoppas på bättring till nästa borta match). Efter första 10 så leder vi med 17-16 och man känner att ”vi kan” om vi bara ”vågar” fortsätta spela den basket vi gör.

Q2 forsätter på samma sätt. Vi har med och alla tar verkligen ansvaret när de kommer in på planen. Vi håller oss till våran gameplan men tyvärr så börjar Järfälla komma igång med sitt skytte från 3p-linjen vilket är något de gör med hög %. De får sätta några långa och tuffa 3:or  vilket gör att de går om oss i protokollet men vi hänger kvar. Vi forsätter att spela hårt försvar och disciplinerat  i anfall vilket gör att Järfälla inte kan rycka ifrån oss. Q2 slutar 19-17 till Järfälla vilket gör att vi ligger under med 1p i halvtid. När vi spelade mot dem sist så låg vi under med nästan 40p efter 20 min, något måste ha hänt sedan sist i guess……

Vi pratar om att behålla fokus och att vi INTE skall börja skjuta från long-range utan fortsätta ta bollen till korgen via drives, pick and rolls eller via våra post-spelare. Behålla intensiteten i försvar och fortsätta att kontrollera returtagningen u försvar. 

Tyvärr så blir det helt tvärt emot. Järfälla kliver upp lite i försvar och vi är inte redo för detta. Detta gör att vi börjar skjuta istället för att ta bollen till korgen och Järfälla springer i alldeles för enkla poäng. Trots time-out och pep-talk så viker vi tyvärr ner oss helt och slutar spela den basket som gjort att vi bara låg under med 1p i halvlek. Som tur är så Daniel och Hilmo oss kvar i matchen genom att komma igång i slutet av Q3 som slutar 20-7 till Järfälla.

Q4 forsätter lite på samma sätt och vi kommer aldrig igång efter Q3. Vi ger dock inte upp utan laget forsätter att spela och kämpa hela matchen vilket är kul att se, Järfälla får kämpa hårt för varje poäng men vi får kämpa lite hårdare för våra. Q4 slutar 31-20 vilket indikerar att vi ”tappade” i vårt försvarsspel. I de tre första Q så höll vi dem inom ramen för vad som är ok men i Q4 så får de göra 31p vilket inte är ok alls.

Jag vill ändå poängtera att vi har gjort enorma framsteg på väldigt kort tid. Från förlust med 65p till en förlust på 24p är imponerande. Jag är säker på att svenk baskets framtid ligger i klubbarna runt om i landet där Skuru skall vara en av dem som bidrar mest med en ny hall,  engagerade medlemmar, kunnig styrelse och lokala företagare. Lets´s make it happen !

mvh M/M



Skuru Nets vs Borlänge 83-65 (20-15,23-16,15-13,25-21)

Poäng : Ludvig 15, Robban 11, Max W 10, Marcus 10, Hilmo 9, Emil 8, Daniel 8, Sidi 4, Hasse 3, Leo T 2

Så var det dags för att se försöka behålla the streak levande hemma i Nacka Sporthall. Vi skulle möte Borlänge basket som vi förlorade mot på borta plan med ganska liten marginal (79-74) så vårt mål var att skaffa oss plus marginal på dem efter dagens match. Borlänge har en 3-4 bra spelare som spelat länge i Div 2 och har rutin av att åka och spela tuffa bortamatcher. Vi hade en bra gameplan och kände oss trygga med den. En utmaning med att spela sk back-to-back matcher är att behålla intensiteten och tempot. Jag och Malin sa att vi måste ”vara på grabbarna” hela matchen så att vi är på tårna i 40 min.

Q1 i börjar riktigt bra. Vi är med direkt och gör poäng i vårt första boll innehav och man känner redan nu att detta är en match vi ”skall” vinna OM vi bara gör det vi kan i 40 min, spela försvar och behålla fokus. I Nacka Sph är vi svåra att möte iom våran grymma publik som gör att vi hela tiden kämpar och sliter. Vi tar ledningen med 5p efter att Hilmo, Daniel och Robban gett oss viktiga poäng. Efter Q1 står det 15-10 till Skuru.

Q2 börjar likadant som Q1. Alla i laget spelar riktigt bra Team-försvar. Det är kul att se Sidi, Hasse och Marcus ”äga” sina killar i försvar. Borlänge kommer ingenstans i anfall utan måste tillförlita sig på väldigt långa 3:or som de sätter några av men det är inget som stör oss, vi forsätter att spela VÅR basket. Alla som kommer in bidrar och team-känslan är på sin topp. Q2 slutar 23-16 till Skuru och vi leder med 43-28 i halvtid.

I paus så så pratar vi om att behålla fokus, att äga 3-sekunders området samt att behålla intensiteten i försvar….alla är eniga….let´s go Q3….

Q3 blir en jämn historia. Borlänge får lite foul problem och går över till en 2-3 zon. Vi blir lite stillastående och Borlänge lyckas störa oss lite men vi är som sagt väldigt starka i Nacka Sph. Marcus och Robban spelar riktigt bra och ser till så att vi hänger med Borlänge och det känns som om att deras zon inte stör oss men är några anfall sedan så hittar vi våra avslut. Q3 slutar 15-13 till Skuru.

Sista Q blir en slarvig historia med många TO´s. Tyvärr så straffar det oss mest då vi bjuder in Borlänge i matchen men vi visar moral och samlar ihop oss. Daniel spelar riktigt bra 1 vs 1 försvar och får tillslut hela Nacka Sph att jubla då han forcerar Borlänges PG till en TO som han tar hand om på bästa sätt genom att dunka i bollen….vi är på god väg att vinna våran andra match och behålla sviten intakt….

Vi vinner matchen med 18p vilket gör att vi har inbördes fördel på Borlänge, bra jobbat killar….

Nu väntar en vecka av hård träning innan vi tar oss ann Västerås som har en riktigt bra lag. Det kommer att krävas att vi spelar riktigt bra för att matcha upp dem….

Vi ses i hallen // M&M



 



25/1 Skuru F00 mot Spånga


Skuru F00 vann idag sin bortamatch mot Spånga med 17-42 med lite förstärkning.  Bra jobbat tjejer! 
/Cynthia

25/1 U23 laget spelade mot Järfälla



U23 laget var i Järfälla och spelade mot serie tvåan. Efter första perioden stog det 16-17 till oss i halvlek stog det 
35-34 till Järfälla
Matchen slutade 86-61 till Järfälla.

25/1 Skurus P98 i Östersund och spealar RM

Stooooor hejarklacksramsa skickar vi till P98 som är och spelar RM i Östersund
 
Dom spelar i dag 25/1. 17,50 mot Jämntland
Och i morgon 26/1. 11,00 mot Uppsala

23/1 P01. mot Viby

.
P01 spelade en riktig nagelbitare där de låg i underläge med 1 till 4 poäng igenom hela matchen. I sista minuten lyckas killarna ta en ledning efter 2 säkra straffkast av @[100002470369839:2048:Pelle Larsson]. Sista minuten går spelet fram och tillbaka med 3 kallade timouts. 8 sekunder kvarstår och skuru är i försvar. Viby får iväg ett snabbt skott men Pelle är där och blockar. Viby får returen och skjuter igen, denna gång är Gurra där och blockar. Slutsignalen ljuder och skuru vinner matchen med 43-42!!!

// Referat av Nikudd
 
P01 spelade en riktig nagelbitare där de låg i underläge med 1 till 4 poäng igenom hela matchen.
I sista minuten lyckas killarna ta en ledning efter 2 säkra straffkast av Pelle Larsson.
Sista minuten går spelet fram och tillbaka med 3 kallade timouts.
8 sekunder kvarstår och skuru är i försvar. Viby får iväg ett snabbt skott men Pelle är där och blockar.
Viby får returen och skjuter igen, denna gång är Gurra där och blockar.
Slutsignalen ljuder och skuru vinner matchen med 43-42!!!

Gunilla Runnquists foto.

// Referat av Nikudd

21/1 - Referat Skuru-Köping

Mitt första vinst referat, så j***a skönt.....
 
Jag har sagt sedan mitt första pass denna säsong att vi kommer att börja vinna matcher efter nyår. Vi har jobbat stenhårt i snart 8 månader med detta projekt och har verkligen förtjänat denna seger. Vi visste att det skulle bli en väldigt tuff match och att om vi bara gör det vi kan och spelar efter vår förmåga. Vi hade bra "koll" på Köping och deras spelare. Lite otippat så dök Francis Oddada (nr 8 för er som var där) upp och skulle spela för Köping. Han har spelat 3 säsonger i Ligan och är en väldigt bra spelare på båda ändar på golvet. Jag blev inte orolig då jag vet att vårt lag är svåra att möta hemma i Nacka SPH plus att vi har PUBLIKEN och våra SKURU ULTRAS som är ovärdeliga.
 
Vi börjar Q1 i ett bra tempo och har ett väldigt bra fokus i både anfall och försvar. Vi fattar bra beslut och ett lugn sprider sig i laget. Vi får poäng från 5 olika spelare i Q1 och Köping bara från två, nr 8 och nr 12 ( de gjorde 50 p av 69 p). Vi har sakta men säkert börjat förstå konceptet "TEAM Basketball" och vilka roller vi har och som finns i laget. Basket handlar om en viss del fysik och taktik men framförallt om hur jag utför och när jag ska utför fysik och taktik samt förståelsen om de båda. Vi har fortfarande en lång resa framför oss men vi kommer att lyckas för det råder det inga tvivel om. Q1 slutar 16-18 till Köping vilket inte är bra men inte heller en katastrof då vi håller dem under 20p.
 
Q2 fortsätter i samma mönster som Q1, mycket kamp och bra basket från båda lagen. Vi spelar mer lag-basket medans Köping litar väldigt mycket på 2-3 spelare. Vi roterar på hela laget och alla som kommer in leverera något, poäng, försvar, returer etc. Jag pratar mycket om vad DU som spelare kan påverka och det är detta man skall fokusera på. Gör vi det så blir det oftast ett bra resultat då jag som spelare har fokus på rätt saker. Köping får kämpa hårt för sina poäng vilket vi skall ta till oss då de är både längre och starkare än oss. Q2 slutar 14-18 till Köping och vi ligger under med 30-26 efter 20 min.
 
 
I halvek så är det tre saker vi skall fokusera på:
 
Returer
1 vs 1 försvar
Att våga attackera min spelare i anfall
 
Gör vi detta så kommer "bra saker" att hända....
 
Q3 är i regel våran sämsta Q där vi ofta gräver en grop som vi inte kan ta oss ur. Men denna gång börjar vi med en liten ryck och är snart ikapp och förbi med 2 p. Matchen är helt jämn och varje boll innehav är viktigt. Vi spelar väldigt bra basket och gör inte många misstag. Vi skapar avslut för varandra och tar extra passen utan att överarbeta vilket är en fröjd att se som basket älskare, vi spelar "Skurubasket". Det är Daniel, Robban och Marcus som står för det offensiva men det är laget som gör det möjligt för dem att göra poäng. I Köping så börjar nu deras bänk att producera lite men vi vinner Q3 med 15-11 och det står 45-47 inför Q4.
 
Man ser på laget att vi har bestämt oss för att vinna denna match. Vi ger inte Köping en cm mer än vad de förtjänar. De får kämpa för sina poäng medans vi får våra poäng av våra anfall, vi har en ide och en plan vilket är väldigt tryggt när det är jämna matcher. Köping kan inte hantera vårt rörliga anfalls spel så vi känner att vi kan ta denna matchen om vi bara behåller fokus. Inför sista minuten så står det 60-58 till oss. Vi foular en av deras spelare som sätter båda sina straffar. Pär sätter en tuff 2:a och Köping svarar med en 2:a. Det står 62 lika och Köping får chansen att vinna matchen. Daniel spelar bra 1 vs 1 försvar och vi tillåter inte Köping att vinna matchen.
 
I övertid så är det inget snack om saken. Vi spelar med ett enormt självförtroende och ha kontroll på matchen. Vi behåller lugnet i anfall och nöter på. De foular och vi SÄTTER våra straffkast. Idag så påverkade vi spelet positivt och då vinner man, vi gjorde rätt "saker" ofta, vilket är grunden för att ha möjlighet att vinna en match. Vi vinner OT med 13-7 och matchen med 75-69.
 
En punkt jag ältat hela säsongen är att om vi håller våra motståndare under 20 p varje Q så vinner vi, och gissa vad......we did it....
 
 
Grattis alla spelare i herrlaget, ni förtjänade verkligen detta. Nästa helg är det fullt med matcher, 2 st Div 2 och en HU23.
vi ses i hallen
// M&M
 
 

20/1 - Skuru Vets drog på sig en förlust mot Uppsala Heat

Uppsala var överlyckliga, ty det var den första segern mot Skuru på flera år.
Det blev aldrig något skönspel från Skurus herrar. Det gick inte att känna igen dagens spelare.
 
Massor av fouls, ja hela 33 stycken drog Skuru på sig. Tre man drog på sig fem foul och fick lämna planen.
 
Uppsala var snabbare, idag. De är ungefär en halv generation yngre.
 
Så vi får bara lyfta på hatten och gratulera våra motståndare! Uppsala vann med 74 mot 56.
 
 
Poäng för Skuru:
Calle Bergman och David Strömwall 11 var, Kevin Ryan 10, Jocke Rönnblom 9, Daniel Mållberg och Srdjan Klinac samt Daniel Eskilson 4 var, Magnus Wihlborg 3.
 
Nästa söndag (26/1) möter vi Telge hemma i Nacka Sporthall. Matchstart 19.00.
Då blir det ett helt annat spel från Skuru.
 
Lasse

 

19/1 - Äntligen seger för herrlaget…!!!

Skurus Herrlag gjorde en kämpainsats idag i Div2-matchen mot Köping. Trots underläge i stor del av matchen tappade våra "gubbar" aldrig tålamodet, utan malde bara på med sitt inövade spel.
 
 
Och det gav resultat. Man lyckades ta matchen till en förlängning, och väl där kammade man hem säsongens första seger med 75-60 (16-18, 14-18, 15-11, 17-15, 13-7). Bra kämpat allihop!
 
Och stort grattis!
 
Idel glada miner efter dagens vinst...
 
Mer utförlig matchreferat kommer så snart coachen Magnus hunnit smälta det här.
 
rapporterar
 
Touren
 
 
 
 
 

18/1 - Damlaget i vinnarhålet igen…!

Det blev vinst borta mot Haga Haninge med klara 64-51. Men till en början såg det mörkt ut...
 
Segerglädje efter slutsignalen...
 
Mer info kommer.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
 
Det var ett spelsuget Damlag som åkte till Brandbergen för att spela mot Haga Haninge. Efter ett långt juluppehåll var det nu äntligen dags att komma igång med seriespelet igen.
 
Förra mötet mot Haga Haninge vann vi övertygande hemma med 72-46, så visst hoppades vi på seger även denna gång. Men det kom att visa sig bli svårare än vi trodde.
 
För Haga Haninge öppnade piggt med snabba anfall och säkra avslut. Medan Skuru hade svårt att få igång sitt eget spel. Vips var vi i underläge med 2-8, ett poängunderläge som höll i sig länge. 
 
Efterhand fick våra damer dock bättre ordning på sitt spel. Men det kändes hela tiden som att Haga Haninge kunde lätt sätta sina poäng, medan vi fick kämpa för varje boll. De var skickliga med sina avslut och hade en beundransvärd skottprocent. Vi däremot missade väldigt många skott...
 
Vi får nog tacka vårt starka försvar till att vi endast hade 1 poängs underläge efter 1:a perioden.
 
Jämn kamp på plan...
 
Matchbilden var densamma i såväl 2:a som 3:e perioden. Haga Haninge trummade på med sitt snabba spel och effektiva bollförflyttning. Och hade dessutom fortsatt bra skottprocent.
 
Sakta men säkert började dock våra anfall fungera allt bättre. Tendensen var klar, även om det där berömda rycket inte riktigt ville innfinna sig. Det var jämnt, det var kamp och lagen följdes hela tiden åt poängmässigt. Vi på läktaren satt som på nålar...
 
Våra damer i samspräk med domaren, som ensam skötte domsluten...
 
Men så i sista perioden lossnade det! Nu kände vi igen oss: försvaret var stentufft, anfallen allt snabbare och avsluten klockrena. Våra damer visade nu upp ett bländande spel och kunde verkligen spela ut. Haga Haninge däremot började misströsta och hänga med huvudena. 
 
I sista perioden var det ingen snack, vi var det klar bättre laget. Och när slutsignalen gick hade vi vunnit matchen med 64-51 (12-13, 16-15, 16-15, 20-8)

Grattis till segern, bra kämpat allihop! En särskild eloge till Majalis som var glödhet med sina 21p och 9r. Kul!
 
rapporterar
 
Touren
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
En titt i vår egen statistik visar följande siffror:
 
Poäng:
- Majalis 21, Elin 9, Moa 8, Robira 8, Alva 6, Millo 5, Fanny 3, Jenny 2, Lina 2
Returer:
- Majalis 9, Elin 7, Fanny 4, Moa 4, Lina 4, Alva 2, Melissa 2, Millo 2, Jenny 1
Assist:
- Robira 4, Alva 3, Fanny 2, Moa 1, Majalis 1
 
Hela lagets:
- 2or: 46%
- 3or: 9%
- 1or: 67%
- turnovers: 11st
 
 

13/1 Skuru IK vs Central 56-70 (14-14,15-18,6-16,21-22)

.Poäng: Robert 16, Daniel 12, Marcus 8, Max A 6, Benny 5, Vilgot 3, Filip 1, Pär 1, Ludvig 1
 
Tävlingsmänniskan inom mig är ALDRIG nöjd eller glad med en förlust, ALDRIG ,men jag är ALLTID stolt över "mina" spelar i mitt lag. Speciellt idag när vi spelade mot Central för andra gången denna säsong.
Jag håller alltid ett lite tal innan matchen som kan handla om allt mellan himmel och jord men som har med den insats som skall utföras i 40 minuter. Idag så pratade jag om vad vi kan påverka när vi spelar.
Oavsett våra motståndare så finns det moment under matchen som vi kan påverka utan någon påverkan av våra motståndare och det är dessa moment vi måste "lyckas" med för att vinna matchen idag.
Det kändes som om alla 12 Skuru spelare förstod mitt budskap och var reda för att gå ut och spela "Skuru-basket".

Q1 börjar vi riktigt bra, den bästa inledningen vi gjort på hela säsongen. Vi spelar bra och balanserat försvar som lag. Vi roterar bra vilket är väldigt bra då vi inte har tränat på det än utan har haft fokus på 1 vs 1 försvar och help-side position. Daniel N och Robert står för bra avslut i anfall och HELA laget spelar riktigt bra försvar. Central kommer ingen vart och vi tvingar dem att spela 1-3-1 zon i stort sett hela matchen vilket är ett tecken på att vi är svåra att möta trots våran unga ålder och brist på fysik samt längd. Med full sinnes närvaro så kan man uppnå väldigt mycket och ibland till och vinna trots fysiskt underlägsenhet. Q1 slutar 14-14 och vi är med i matchen.....

Q2 fortsätter på samma sätt som Q1. Det är jämnt och båda lagen spelar bra basket med hög intensitet. Man skall ha i bak huvudet att Central är i snitt 10år äldre än oss på varje position under hela matchen. Detta ger Central en massa verktyg/vapen som vi inte har. De har erfarenhet, de har skjutit fler skott än oss, de har spelat fler matcher än oss osv. När vi möte dem förra gången (vår första seriematch) så förlorade vi med 40p. Då var Central inte samspelta och vi hade ingen aning om vad som krävdes för att spela i Div 2. Tre månader senare så är vi "ikapp" och tvingar Central att spela sin bästa basket. Detta är väldigt imponerande och säger en hel del om de möjligheter det finns med detta lag. Vi fortsätter spela bra team-försvar och framåt gör vi likadant. De spelare som laget ger möjlighet att göra poäng är Robert och Benny. Vi visar upp en bred genom att alla som kommer in bidrar till att vi spelar bra basket.Q2 slutar 15-18 och 29-32 till Central efter 20 min.

I halvtid så pratar vi mycket om att behålla fokus och att fortsätta våga spela basket. Vi håller Central inom våra defensiva mål och det är därför vi är med i matchen. Dags för de sista 20......

Q3 brukar vara vår sämsta halvlek och TYVÄRR så blir det så även idag. Vi behåller dock fokus i försvar och tillåter bara Central att göra 16p på 10 minuter vilket är bra MEN att gör 6p framåt är aldrig ok. Vi slutar göra det vi gjort så bra de första 20 minuterna, nämligen att använda våra anfall. Run n´ Gun är INTE vårt spel och varje gång vi försöker oss på det så förlorar vi, tyvärr även idag. Q3 slutar 6-16 till Central vilket är underkänt.....

Q4 startar vi med ett underläge på 13p vilket inte är någon större fara OM vi kan ta fram vårt vanliga "VI". Med bra fokus och om vi håller oss till vårt spel så finns alla möjligheter att vinna denna match. Vi tar tag i oss själv och levererar stundtals väldigt bra basket. Benny och Vilgot kommer in och ser till att höja nivån i försvar och anfall. Vi lyckas komma ner till ett underläge med 7p och vår boll när det är 4 minuter kvar. Tyvärr så missar vi ett öppet skott samtidigt som Central sätter två tunga 3:or. Vi gör en bra match och är inte riktigt där än men vi är VÄLDIGT nära våran första vinst. Laget måste få mer poäng från våra inside-spelare samtidigt som vi sätter våra straffar.

Jag är inte orolig över detta. Vi kommer att uppnå båda dessa mål och när vi gör detta.... BAAAM, ett rosa protokoll.!!

Vill passa på att tacka domarna och våran hemmapublik
(bra tryck i hallen idag trots att Skuru Ultras lyste med sin frånvaro).

Vi ses i hallen
// Magnus

13/1 - Skuru Vets ångar på…!

I helgen var Skuru Vets i farten och kammade hem ännu en seger. Så här rapporterar lagkaptenen David:
 
Skuru Vets vann en svår och sen bortamatch mot Västerled på söndagskvällen med 80-67.
 
8 man dök upp vilket var tur då domarna var noggranna med foulbedömningen. Tyvärr sträckte Christian Larsson låret mot slutet av matchen och blir borta ett par veckor.
 
Vi hade svårt att lägga i kulan, men spelade stundtals riktigt bra försvar mot ett ungt och fysiskt Västerled.
 
Nu har vi tre raka segrar och räknar med att fortsätta denna positiva trend redan nästa helg.
 
Poäng:
Kevin 21, Srdjan/David 14, Christian 13, Eskil 9, Jocke/Målberg 4, Mats 1
 
 

5/1 - Tufft för våra HU16- och DU18-landslag

Tredje dagen i Baltic Sea Cup blev tuff för våra Skuruiter. Både HU16- och DU18-landslaget ställdes mot ärkerivalen Finland...och det blev förlust i båda matcherna.
 
HU16-landslaget (med Vilgot, David och Benny) åkte på turneringens andra förlust när man förlorade knappt med 78-80 (19-21, 27-15, 15-22, 19-20). Som ni ser på siffrorna vann Sverige 3 perioder och Finland bara 1 period. Men det blev ändå Finland som drog det längsta strået till slut...tufft!
 
David och Vilgot hänger med huvudena, Sveriges coach försöker peppa sin killar...
 
DU18-landslaget (med Fanny) kämpade tappert i en jämn match mot Finland. Men när slutsignalen gick var det Finland som stod som segrare i den både poängsnåla och svängiga matchen med 45-50 (14-15, 16-12, 15-10, 5-8)
 
Fanny förbereder sig för att stoppa det finska anfallet...
 
rapporterar
 
Touren
 
 

4/1 - Förlust idag för båda "Skuru-landslagen"...

I dagens matcher för Sveriges HU16- och DU18-landslag blev det tyvärr förluster. Båda mötte Lettland i sina resp åldersklasser. 
 
För HU16-laget blev förlustsiffrorna 61-95 (6-21, 14-25, 17-28, 24-21). Klart övertag för Lettland alltså, men med en svensk vinst i 4:e perioden. 
 
HU16-lagets coach manar på sina killar
 
För DU18-lagt var det betydligt jämnare match. När slutsignalen gick hade man förlorat knappt mot ett starkt Lettland med 63-68 (15-16, 12-15, 17-16, 19-21). Av siffrorna att bedöma en väldigt jämn kamp ända in till slutet.
 
DU18-laget lyssnar till coachens taktikgenomgång
 
 
Touren
 
 

3/1 - HU16-landslaget med 3st Skuruiter vann över Estland

Sveriges HU16-landslaget vann sin första match i Baltic Sea Cup över Estland med 67-53 (14-16, 17-19, 22-8, 14-10).
 
 
Av våra Skuruiter spelad David 5 min, Vilgot 17 min och Benny 9 min.
Bra jobbat grabbar! Grattis till segern!
 
Ny match för HU16 i morgon kl 14.15. Och Fanny (DU18) spelar kl 13.00 
 
Touren
 
 

3/1 - Fanny Wadling vann sin första match med DU18-landslaget

Sveriges DU18-landslag med fd skuruiten Fanny Wadling i spetsen vann sin första match i Baltic Sea Cup mot Estland med 71-64 (18-19, 16-12, 17-18, 20-12).
 
 
Matchen gick att se live via Svenska Basketförbundets hemsida. 
 
rapporterar
 
Touren
 
 

RSS 2.0