31/12 Vilken nyårs karamell för Skuru Basket.

Alla 4 spelare från Skuru kom med i sina landslag.
 
HU16 i träning under Södertäljelägret 2013.                                Foto: Henrik Schöldström
 
Se vad förbundet skriver om Baltic Cup som spelas efter nyår 3/1-5/1
 
Klick mellan raderna
___________________________________
http://iof1.idrottonline.se/SvenskaBasketbollforbundet/Nyheter/NyheterfranSBBF/FyratrupperuttagnatillBalticCup/
___________________________________
 
Grattis Fanny F. Till en platts i U18 landslaget
Och grattis Vilgott Benny och David till era plattser i U16 landslaget
 
Gott Nytt År från Skuruontour

30/12 - Vilgot, David, Benny och Fanny i U16- resp U18-landslag

Två blir tre... Skuru representeras av Vilgot, David och Benny från P98 på U16 Landslagsläger i Södertälje. Alla tre har gjort riktigt bra ifrån sig hittills.  På lägret kämpar också Fanny Wadling för en plats i U18 Landslaget. Vi håller tummarna för att samtliga börjar 2014 med landskamp i Estland. Go Skuru! 
 
Två blir tre...!!! Skuru representeras nu av Vilgot, David och Benny från P98 på U16-landslagslägret i Södertälje. Alla tre har gjort riktigt bra ifrån sig hittills.
 
På lägret kämpar också Fanny Wadling för en plats i U18-landslaget.
Vi håller tummarna för att samtliga börjar 2014 med landskamp i Estland. Go Skuru!
 
rapporterar
 
Frida (Vilgots mamma)
 

28/12 - Damlaget mellandagstränar...

De flesta av oss sitter nog och tar det lugnt i mellandagarna. Vi pustar ut och försöker smälta all julmat...
 
Så icke Skurus Damlag. Här var det full rulle med intensiv träning i 2 timmar. Allt under överinseende av lagets tränare Anden och Ubbe. 
 
Damlaget i aktion med tränarna i bakgrunden.
 
Och av minerna att döma verkade humöret vara på topp. Vilket lovar gott inför fortsättningen...
 
noterade 
 
Touren
 
 
 

22/12 - Damlaget förlorade toppmötet mot Örebro

Idag mötte Skurus Damlag Örebro i något som på förhand kändes som ett toppmöte i Div2-serien. Vi hade alla sett fram emot en tuff och jämn kamp mellan två lag som spelat väldigt bra under hela hösten.
 
Och inramningen i Nacka Sporthall gick inte att klaga på, där både speaker och liveband stod för underhållningen i pauserna. För att inte tala om publiken: hela 160 personer hade letat sig till hallen för att titta på matchen!!! Fantastiskt!
 
Men tyvärr kom Skuru till spel med ett kraftigt reducerat lag, 3st spelare från vår förstafemma var inte med idag p.g.a sjukdom och/eller resor. Och det skulle visa sig ha stor betydelse...
 
Redan i matchen inledning såg man att detta skulle bli tufft. Örebro öppnade i rasande tempo, med snabba spelkombinationer och säkra avslut. Skuru fick kämpa för varje poäng och gjorde det också bra till en början.
 
1:a perioden ändå klart till Örebro med 23-15.
 
 
I 2:a perioden rasade allt för våra damer, ingenting tyckes gå vår väg. Örebro däremot bara fortsatte att ånga på. De första 5 minuterna av perioden gjorde Örebro hela 20-0 på oss...! Snacka om Skururyck. Fast tyvärr åt fel håll.
 
Skurus spel var stillastående och samspelet hackade. Vårt normalt så väl fungerande försvar var idag som bortblåst, vilket Örebro var snabba på att utnyttja. Gång på gång rann de igenom utan större besvär. 
 
Till halvtidsvila gick vi i underläge 24-52.
 
I de resterande perioderna var matchbilden densamma, även om Örebro nu drog ned på tempot en aning. Både 3:e och 4:e perioden blev därmed något jämnare, men de var hela tiden Örebro som häll i taktpinnen.
 
När slutsignalen gick hade Örebro vunnit välförtjänt med hela 91-55 (23-15, 29-9, 21-18, 18-13).
 
Det är bara att snabbt glömma det här och sen komma igen till andra halvan av säsongen. För visst kan Skuru mycket bättre än så här...
 
Men vi ska också lyfta fram ett glädjeämne: Debutanten Jenny (97:a) fick idag chansen att spela i Damlaget för första gången. Och hon tackade för förtroendet med att spela på ett strålande sätt. Jenny bidrog till Skurus resultat med 9p/4r/2ass. Kul!
 
Touren
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Och en titt i vår egen statistik visar följande siffror:
 
Poäng: Robira 17, Jenny 9, Majalis 9, Elin 8, Melissa 6, Lina 4, Fanny 2
Returer: Majalis 6, Elin 5, Jenny 4, Robira 3, Fanny 2, Lina 2, Melissa 1, Moa 1
Assist: Jenny 2, Lina 1, Melissa 1, Moa 1, Robira 1
 
Hela lagets:
- 2or: 39%
- 3or: 7%
- 1or: 75%
- turnovers: 17st
 
 
 

22/12 - Herrlaget förlorade en rysare i dag

 
Skuru vs Akropol 75-79 (20-14,17-21,19-22,19-22)

Poäng: Robert 23, Marcus 16, Hasse 8, Pär 7, Hugo 6, Benny 4, Vilgot 2

Sista matchen innan jul uppehållet. En viktig match då vi jagar våran första vinst och att det är den internationella SKURU DAGEN vilket borde var en national helgdag from 2014. Hela hallen var fylld med publik och man kände för första gången denna säsong en riktigt bra stämning (så borde det vara varje match). Något som också skall nämnas är att vi hade tre stycken debutanter idag, Ervin, Benny och Vilgot vilket kändes extra kul då de alla är fostrade i Skuru.

Vi börjar matchen väldigt bra, våran bästa Q1 denna säsong . Vi kom ut och spelade med hög intensitet och bra focus. Trots att Akropol bara kom till spel med 6 spelare så besitter de kunskap och vilja som få lag i Sverige har. De spelade de en 2-3 zon som vi inte hade några som helst problem med att spela mot. Vi fick poäng i transition och i Set-offense som vi vill och de fick kämpa i sina poäng. Q1 slutar 20-14 till oss och det är Marcus och Robert som gör det offensivt men det är LAGET som spelar ett bra LAGFÖRSVAR som lägger grunden vårt anfall.

Q2 så tappar vi lite fokus i försvar och tillåter deras spelare göra enkla poäng både i transition och i uppställt spel. De straffar oss genom att de får penetrera förbi oss lite väl enkelt och att vi inte följer våra regler i försvar. Vi är fortfarande i en fas där vi lär oss varför vi spelar på ett visst sätt och vad "lag-basket" är. I bland så kan vi spela basket som håller Allsvensk klass men tyvärr så kan vi 5 sekunder senare uppträda som ett lag som precis lärt sig spela basket (lite överdrivit). Självklart ät detta frustrerande men helt normalt i denna fas. Det positiva är att vi nu mer parten av tiden på planen spelar "bra basket" där vi fattar sunda beslut. Vi behöver "se" oss själva spela för att för en bättre inblick i laget och individens prestation, med lite tur så kanske vi kan börja filma våra matcher under 2014 (Sportkomiteen ?!?). Vi förlorar Q2 med 5p men vi leder med 37-35 efter 20 min.

Vi kommer ut i Q3 med massor av energi och mycket vilja. Vi tappar lite fokus och börjar skjuta lite för mycket istället för att ta bollen mot korgen och sätta press på Akropols zon. Vi hamnar i underläge och får börja jaga. Vi lyckas behålla lugnet och stannar kvar i matchen. Återigen så blandar vi högt med lågt och det är denna ojämnheten som straffar oss matchen igenom. Nu har vi börjat hitta en bra nivå och vi bör ställa högre krav på oss själva, framförallt i 1 vs 1 försvar där vi idag har problem att hänga med samt i vårt TEAM-försvar (att rotera dvs "help the helper"). I anfall så lyckas vi skapa öppna lägen men tyvärr så lägger vi inte i bollen i korgen och det finns bara en lösning på det, TRÄNING och ÅTER TRÄNING. Q3 förlorar vi med 3p (19-22) och vårt överläge har vänts till ett underläge med 1p. Det bör nämnas att Akropol satta några tuffa skott som vi tyvärr skapade åt dem.

Med våran spelstil så kommer det att vara jämnt och varje bollinnehav är viktig. Vi vill ha kvalite och inte kvantitet med våran basket, färre anfall men med hög-procentiga avslut. N'r vi använder våra anfall så är vi ett bra lag, ett riktigt bra lag men som jag tidigare nämnt så kan vi också vara det motsatta. I Q4 så hänger vi kvar tack vare att vi kämpar i försvar och får tag på lite "lösa" bollar och visar mycket hjärta, precis det som skall känneteckna en Skuru-spelare.

I jämna matcher så är varje bollinnehav super viktigt och varje beslut (i anfall och i försvar) får en konsekvens (bra om vi gör rätt och dålig om vi gör fel). Efter 37 minuters spel så skiljer det 2p till Akropols fördel. Tyvärr så låter vi dem penetrera i mitten 2 anfall i rad och båda gånger så får de skjuta öppna skott som de sätter. Det enda vi kan göra är att gratulera våra motståndare till vinsten och träna ännu mer, ännu bättre och ännu hårdare på att göra rätt saker.
Vi vill tacka publiken och önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År !

2014 är vårt år, kommer du att vara där ?

M&M


20/12 - Skuru Vets kämpade ned Lidingö

Skuru Vets spelade match mot Lidingö i Div3-serien och gjorde det bra. Lagledaren Lasse berömmer sina "gubbar" och ger följande rapport:
 
Skuru Vets gjorde en stabil insats mot ett alltid väl kämpande Lidingö Bulls och vann borta med 92-73.
8 sugna kämpar dök upp och efter 3 jämna kvartar ryckte Skuru i slutet av tredje (det berömda Skururycket, Tourens anm) och vann till slut ganska komfortabelt.
 
Bra straffskytte och många steals från våra guards grundlade segern. Det var första gången på länge vi är över .500 och det bådar gott inför den traditionellt starka våren.
 
Påminner om julträning kl.14.30 på annandagen i Frysen för de som vill.
 
Poäng Skuru: Kevin 26, David 25, Srdjan 12, CMB 11, Daniel 8, Jocke 5, Christer 5
 
GOD JUL!
 

17/12 - Basketfest i Nacka Sporthall på söndag 22/12!

Om ni inte redan visste det, så vill Touren uppmärksamma er på årets stora baskethändelse i Nacka Sporthall nu på söndag 22/12:
 
 
För Damlaget handlar det om toppmöte i Div2-serien mot Örebro! Vinnaren i den matchen kommer definitivt ha bra utgångsläge för kval till Div1! Och Herrlaget tar sig an Akropol, ett lag som det alltid sprakar om. Kom och heja fram våra Skuru-lag! En fullsatt läktare skulle vara toppen...!
 
Förutom bra basket, så kommer vi även att ha liveband som spelar skön musik både före och efter matcherna. Och alla medlemmar bjuds dessutom på saft och nybakade bullar!
 
 
Som om det inte var nog, kommer det att finnas möjlighet att köpa Skuru IK Baskets nya huvtröjor, T-tröjor och kepsar till förmånligt medlemspris. Definitivt något för tomtesäcken...!
 
hälsar
 
Touren
 
 
 
 

7/11 F04 EBC i Tyresö



Idag var F04 iväg med 12 tjejer och spelade en EBC-omgång i Tyresö
och mot såväl Tyresö som Alvik.
Två klara segrar senare och ett idolkort med Frida Eldebrink rikare var alla tjejer mycket nöjda.
Coach också!









Mats

7/6 Skurus F00 lag kväll



Skurus F00 har lagkväll på deras matchfria helg! Trevlig önskar F00! 

6/12 Helgens matcher för Skuru Basket.

 
      
Hemmamatcher helgen:
       
             
Dam B-lag -- Lördag 14:15 mot Solvik ---------- Skuru Sporthall  
Herr C-lag -- Lördag 17:45 mot KFUM Lidingö -- Skuru Sporthall  
F01 Tävling -Söndag 16:00 mot Polisen Farsta - Skuru Sporthall  
Dam B-lag -- Söndag 17:30 mot Polisen Basket - Skuru Sporthall...
             
Bortamatcher Söndag:        
             
P01 Tävling: 09:15 :- mot JKS Basket - Bredängshallen  
F98 Div 2 --: 10:15 :- mot Södertälje - Tälje Gymnasium  
P00 Div3C -: 12:00 :- mot Södertälje - Tälje Gymnasium  
F01 Div3C -: 15:45 :- mot Huddinge -- Tomtbergahallen    
P98 Div 1 --: 16:00 :- mot Södertälje - Rosenborgsskolan  
Herr B-lag -: 17:00 :- mot Rosenborg - Täljehallen B    
             
Easy basket turnering:        
             
P02 Lördag 15:40 mot Viby Basket ---- Löthallen - Plan B  
P02 Lördag 17:00 mot Lidingö Tigrar - Löthallen - Plan A  
 

1/12 Herrlaget förlorade mot Lidingö

Skuru Nets vs Lidingö Stars 70-81 (14-18,21-19,17-30,18-14)
 
Så var det äntligen dax för matchen vi väntat på, matchen mot bratsen från "Lidingö". Ett lag som vi spelade mot i somras och förlorade då stort. De har som vi ett ganska ungt lag men har dock lyckats vinna 1 match under säsongen. Lidingö är ett väl coachat lag (Niklas Anbratt för Lidingö andan vidare) och har lite bättre grunder och rutin än vad våra spelare har överlag så att det skulle bli en tuff och jämn match rådde det inga tvivel om.

Laget så laddat ut inför uppgiften och vi öppnar matchen med att spela ett aggresivt och tufft försvar vilket vi inte gjort tidigare. Vi håller nollan i försvar i cirka 4 min vilket tyder på ett bra TEAM-försvar och jag som coacht känner att vi är med i matchen från start vilket är en ny upplevelse för oss. Tyvärr så spelare vi inte det anfallspelet vi vill utan kommer in i Lidingös "run n´gun" basket vilket inte passar oss. Vi får upp bollen bra men tyvärr så blir även våra avslut lika snabba". Robert och Daniel är de två Skuru spelare som håller i taktpinnen och ser till så att vi är med i matchen efter de första 10 min är spelade. Första Q slutar 14-18 till Lidingö som har fått sätta några lite för öppna skott och lyckats ta en ledning med 4 poäng.

Vi börjar andra Q likt den första och tar lite fel avslut och ger Lidingö lite för enkla poäng då vi låter dem fånga bollarna precis där de vill och att de får för många offensiva-returer vilket medför att de får lägga i enkla returer då vi inte boxar ut våra spelare. Vi hamnar i underläge med 10 p redan här men känner att vi kan komma igen om vi bara håller oss till vårt spel. Tyvärr så har vi alldeles för många Turnovers vilket man inte kan ha i Div 2. Tyvärr så har vi ingen statistik men jag skulle tippa på att vi har 20+ Turnover vilket är helt oaccetabelt. I en match så "har" man bollen ca 120 ggr. Tar vi bort 20 st av våra och ger dem till våra motståndare så har vi bara 100 kvar. Utav dessa 100 tillfällen att göra poäng så skjuter vi i snitt 30-35% vilket innebär att vi max kan gör 60-70 poäng. Slarvar men så mycket med bollen och tar icke-balanserade skott så är lagets chanser att vinna väldigt små OM motståndarna gör tvärtom, inga Turnovers och att vi tillåter dem att skjuta öppna skott utan försvar.

Jag tar två timeouts i slutet för att störa Lidingös rytm lite och försöka få ner underläget innan halvtid till under 5p. Daniel sätter ett skott från ett baseline inkast och Max A får för första gången i sitt liv sätta en "buzzer 3:a" (välkommen till klubben) och vi är med i matchen igen. När Max sätter sitt lilla underverk så är stämningen på "Södra sitt" (det är den del av läktaren där våra "Ultras" sitter och hejar under våra matcher) hög och det var nog 10 år sedan Nacka SPH hade ett sådant tryck under en herrlags match, grymt.....

Vi går in i halvleks vila med 35-37 lysandes på resultat tavlan. Nere i källaren i tempelt så pratar vi om hur vi nu skall ta känslan av att vara med i matchen och fortsätta kriga på planen under båda korgarna är A och O om vi skall vinna. Även att man skall ta ansvar för sin spelare man håller i försvar samt att ta fram Skuru hjärtat när man spelar. Mitt intryck är att alla förstår och att vi är redo för uppgiften.

TYVÄRR så visade sig att så var det inte alls utan det var tydligen tvärtom som gällde till min besvikelse. Det är väl just i dessa tillfällen som det här med rutin, närvaro, tränings mängd/dos etc gör skillnaden. Vi kan ibland spela en helt underbar basket i 2 min på plan med 5 spelare, samma 5 spelare kan 10 sekunder senare uppträda som om de aldrig spelat en match tidigare (nu överdriver) vilket för mig är helt ologiskt. Vi kan inte ha tron om att det är en spelare som skall vinna matchen eller att det är en spelares "action" som kommer att "göra det". Det går inte att 4 spelare jobbar stenhårt medans den femte spelaren står och "sover", det är alldeles för dåligt om vi vill vinna matcher.

Det är min uppgift att träna och coacha laget och att utveckla spelarna så självklart är det jag som måste tänka till MEN man måste som spelare se sig själv i speglen och inse att det krävs också en insats av MIG som spelare och jag gör det vi har kommit överens om.

Nummer 6 i Lidingö tar sitt ansvar som kapten och leder dem båda i anfall och försvar. Vi får inte stopp på honom för att vi INTE följer våra regler. Han är en bra spelare men hade spelarna som spelade försvar på honom bara gjort (det är inget som ingen normalt fysisk person INTE skulle klara av) det vi skall göra enligt föra regler vi har i försvar så hade vi säkert tagit bort 10-15p av hans totala 24p (vi måste förstå att jag kan aldrig kompensera dåligt försvar med "bra" anfall). Vi förlorar denna period med 13p och går in i sista Q med resultatet 52-67. I Skuru är det bara Robert "Rose" Johansson som har rytm och gör 10 av våra 17 poäng.

Att ligga under med 15p är inget större problem OM man bara inser vad som måste göras. Vi vet att vi kan bara skjuta ett skott åt gången och att vi måste få några stops. Det tar några minuter innan vi "kommer igång" men när vi väl gör det så är det råder det inget tvivel om att vi kan vinna matcher. Vi har tyvärr grävt en lite för djup grop denna gången också men Morgan, Hasse och Max W kommer in från bänken och levererar bra basket.

När vi väl börjar spela den basket vi vill så måste våra motståndare foula oss för att hindra oss från att göra poäng. Tyvärr så missar vi alldeles för mycket straffkast och om jag inte räknade fel så missade vi 12 st vilket är som ni själva förstår inte bra.

Lidingö vinner matchen helträttvist för de gör minst misstag. Jag är dockj övertygad om att vi har chans att vinna mot dem på bortaplan. Tycker dock att vi kommer ut som ett lag och avslutar matchen som ett lag. Det som också är bra att vi trots periodvis dåligt spel är med i matchen.
 
Poäng: Robert 25p, Daniel 9p, Max W 7p, Per Ö 7p, Marcus E 7p, Max A 5p, Sidi 5p, Ludvig 2p, Hasse 2p, Morgan 1p



Nu lägger vi denna match bakom oss och blickar framåt mot matchen mot Akropol den 22/12. Se i hallen !

M&M

1/22 Kom till Nacka Sport hall se Skurus herrlag

I dag spelar Skuru mot Lidingö. 
Blir det vinst där går vi om Lidingö
Så kom och hejja fram Skuru till en vinst i dag. Kl 15.15

Touren


RSS 2.0