16/8 Skurus herrar spelar nu division 2 Svealand Norra

 

Herrarna har slut på sommarträningarna. Nu är säsongen igång!


15/8 Vilgot och Davids första landslagsturnering.

Vilgot Larsson och David Appelgren P98 är uttagna till
HU15 landsllagstruppen som åker till Århus 15-18/8
och spelar 4 nationsturnering mot Tyskland,
nederländerna och Danmark,
stort Grattis Grabbar och Lycka till.
 

14/8 Damerna är igång !

.

Igår stod det fyspass samt basket på schemat.


9/8 Sverige DU16 kvar i A-gruppen

.
.
EM Uppdate- fy fan vad skönt. När det gäller som mest spelar D16 som bäst!! Holland har aldrig någon chans.
Vinst med 62-46. DU16 är kvar där de hör hemma- A-divisionen.
Det kostar att vinna fråga Jens..
.
.


8/7 Sverige vann mot Bullgarien

Kent W
 
Johanna Ericsson, coach för Sveriges DU16-landslag, hoppades på en ketchup-effekt efter segern mot Slovakien. Och laget gav Johanna det hon önskade genom att slå hemmanationen Bulgarien med 77-38 i EM.
 

Sverige gick ut stenhårt genom att vinna första quartern med 29-6 och det var en ledning man ökade på resten av matchen. Bland annat vann Sverige sista quartern med 21–11 och coach Ericsson kunde matcha hela laget mer eller mindre lika mycket.

– Det här var precis vad vi behövde inför vår vilodag och de kommande avgörande matcherna. Elva spelare gjorde poäng och jag kunde matcha runt på alla spelare med bibehållen kvalitet, säger Johanna Ericsson.

Självförtroende efter segern och en zonpress gav effekt. Sverige spelade med pressen i 40 minuter och tvingade fram 32 turn-overs från Bulgarien som man utnyttjade till att göra poäng på ganska snabbt.

– Planen följdes från början till slut och det gav oss många lösa bollar och enkla poäng framåt. Kristin Seman, Lisa Siösteen och Elin Sjöberg jobbade stenhårt i pressen och vann många bollar åt oss. Sofia Hägg drog i några häftiga treor som fick vår bänk att lyfta, säger Johanna Ericsson.

Kristin Seman svarade totalt för 14 poäng, fem steals och fyra returer. Adriana Camber hällde i 13 poäng på åtta skott och tre straffkast och adderade sex returer och tre steals. Fanny Håkansson kom upp i sju poäng, åtta returer, fem assist och fyra steals. Resten av laget bidrog också och gav Sverige en rejäl höjning inför avgörandet.

I det andra gruppspelet kommer Sverige trea, på samma poäng som Slovakien och Litauen, men sämre målkvot. Sverige ska i första klassificeringsmatchen möta det lag som rankas tvåa av de fyra som slagits ut i gruppspelet där 12 lag spelat om åtta kvartsfinalplatser.

Nu möter Sverige Holland i den matchen,  på fredag. Vinnaren av den matchen får spela om placeringarna 9-12 och är alltså garanterat att stanna kvar i A-gruppen. Det förlorande laget spelar vidare om placeringarna 13-16. Lagen med placeringarna 14-16 åker ur A-gruppen.

Alltså, antingen vinner Sverige mot Holland och är klart för A-gruppen nästa år eller så förlorar man och måste då vinna de två avslutande för att hänga kvar.

– Vi tänker kämpa med näbbar och klor för vår plats i A-gruppen, säger Johanna Ericsson.

 

Henrik S

 

 
 
 

7/8 - Anna Österman värvad till 08 Dam för säsong 13/14!

08 Stockholm håller på att bygga upp ett helt nytt damlag inför kommande säsong. Klubben har varit ute och värvat ordentligt, såväl nya spelare som ny headcoach. För nu vill man verkligen ta sig tillbaks till Damligan efter förra årets snöplige sorti...
 
För att fixa det har man bl.a värvat f.d Skuruiten Anna Österman till laget! Anna har även tidigare spelat i 08, hon var bl.a en bidragande kraft till klubbens SM-guld säsongen 2009/2010. 
 
 
Efter det tillbringade Anna en viss tid i Spanien för att sen återvända till basketen med att spela i Skurus Damlag i Div2. Men nu alltså kommande säsong 08. 
 
Vi önskar förstås Anna lycka till!
 
Touren
 
 
 
 

7/8 Bilder från basketlägret i Enköping 2013

Klicka mellan raderna
-------------------------------------------------------
https://www.facebook.com/#!/cynthia.akinyi/media_set?set=a.10153090775600367.1073741828.722445366&type=1
--------------------------------------------------------
 

6/8 - DU16: Sverige vann rysare mot Slovakien

Sveriges DU16-landslag verkade ha avgjort tidigt då man i EM ledde med 35-20 mot Slovakien i halvtid. Men Slovakien kom tillbaka och Sverige kunde vinna först efter en dramatisk förlängning, 65-64.
 

Sverige ledde efter första quartern med 18-4 och trots att andra quartern var jämn satt alltså Sverige i förarsätet med ledning 35-20.

Men sedan blev det ombytta roller och Sverige låg faktiskt under med 54-58 och 1.30 kvar av matchen. Då lyckades Sverige få ordning på försvaret och höll Slovakien på noll poäng under resten av ordinarie tid. Fanny Håkanson satte två straffkast och Adriana Camber fick i en lay-up som tillsammans med ett sista defensivt stopp av Sverige ledde till förlängningen.

Där tog Sverige kommandot och framför allt Fanny Håkanson var het. Fanny gjorde fem av Sveriges sju poäng och hade dessutom en assist till Adriana Cambers tvåa.

– Segern var verklig för känslan i laget, nu hoppas jag på en ketchup-effekt. Adriana Camber gör en helt fantastisk match och det var härligt att se att Fanny Håkanson vågade vara matchvinnare, säger Sveriges coach Johanna Ericsson.

Adriana Camber gjorde en stormatch i Sverige och svarade för 18 poäng, 14 returer och två assist. Fanny Håkanson kom upp stort i förläningen och nådde upp i 15 poäng, fem returer och fyra assist. Även Fanny Wadling spelade en stor roll med 16 poäng, åtta returer, tre assist och fyra steals.

– Vi började väldigt bra där vår defensiv och att vi inte släppte till några andrachanser. Då fick vi springa i lite poäng på snabba uppspel också. Vi klarade av Slovakiens zonförsvar bra också, men när Slovakien fortsatte kämpa och fick lite stöd av klack i hallen, blev vi lite stressade. Vi hade tappat momentum och det tog mycket att komma tillbaka från underläget, säger Sveriges coach Johanna Ericsson.

Nu väntar match mot Bulgarien på onsdagen. Bulgarien förlorade mot Slovakien i går med 46-53 och förlorade också samtliga tre matcher i gruppspelet.

Sedan väntar vilodag innan Sverige spelar ännu en mycket viktig match på fredagen. Vilket lag Sverige får möta då blir inte klart förrän sent på torsdag kväll.

 

Henrik S


6/8 - Damlaget är igång med säsongen!

Igår måndag var det äntligen dags för Damlaget att dra igång basketsäsongen 2013/2014. Efter sommarens individuella träningar hade Skurus damer sin första gemensamma träning. 
 
Extra kul var att vår f.d Skuruit Helena Kjellgren var med och bidrog med fart och kvalitet. Helena som ju till vardags spelar i Damligalaget Sahlén (i Uppsala) ville utnyttja Skurus träning till att bygga upp sin kondition inför Damliga-säsongen.
 
Och efteråt det var idel glada miner...även om andfåddheten kunde höras långt upp på läktaren :)
 
Fr.v Alva, Helena, Melissa, Lisa och Moa pustar ut efter måndagens träning
 
Den evigt vaksamma Touren-redaktionen kunde snappa upp ett och annat intressant inför kommande säsong. Bl.a att Sahlén värvat en tung trio från Solna: Christy Bacon, Frida Aili och Katarina Andersson!
 
Det ser m.a.o ut som att Sahlén blir ett lag att räkna med. Men det blir nog Skurus Damlag också, om man skall tro på allt det intressanta som är på gång. Kul!
 
Fortsättning följer...garanterat!
 
hälsar
 
Touren
 
 
 
 

5/7 DU16: Litauens zonförsvar fällde Sverige

 Fanny Wadling, Sveriges DU16                                        Är det verkligen Fanny ?
 
Sverige hade läget efter en bra start. Men Litauen kom starkt och kopplade greppet genom att vinna tredje quartern med 17-10. Till sist slog Litauen Sverige i DU16-EM med 62-50.
 

Sverige spelar nu ett gruppspel där man möter Litauen, Slovakien och hemmanationen Bulgarien. De fyra lagen spelar om placeringar och kommer sedan att få möta varsitt lag i direkta placeringsmatcher om platserna 9 till 16 i EM.

På papperet innebär ett bra gruppspel nu ”lättare” motstånd i den viktiga matchen mot något av de fyra lag som kommer förlorande ur gruppspel två.

Vinner man den matchen spelar man vidare om placeringarna 9-12 och är garanterat kvar i EM:s A-grupp nästa år. Förlorar man den matchen spelar man vidare om platserna 13-16 – och då flyttas lagen på placeringarna 14-16 ner till B-gruppen 2014.

Matchen var länge jämn, men Litauens zonförsvar och styrka under korgarna fällde till sist avgörandet.

Laura Juskaite kom upp i tolv poäng, 20 returer och tre blockade skott. Sverige kunde inte riktigt matcha det.

– Vi inledde jättebra, men fick egentligen problem redan efter fem minuter då Litauen tog time-out och satte upp en stor 1-3-1-zon. Den lyckades vi aldrig lösa, utan försökte vinna matchen från trepoängslinjen. Inga avslut kommer egentligen naturligt förutom under de fem första minuterna. Samtidigt har vi 25 turn-overs som Litauen gör 22 poäng direkt på. Frustrationen i laget var påtaglig, säger Sveriges coach Johanna Ericsson.

I Sverige hade Fanny Håkansson tio poäng, tio returer och fem assist medan Adriana Camber tio poäng, tio returer och två assist.

Sverige kom till straffkastlinjen i inledningen av matchen och satte tio av elva straffkast under de första 24 minuterna av matchen. Under de 16 sista fick man bara två straffkast till och missade båda.

Sverige startade ändå fjärde quartern fint då man gjorde 5-0 och kom upp i 44-44 tidigt. Men, sedan förlitade sig Litauen på sin zon och drog sakta men säkert ifrån. Med 3.40 kvar satte Litauen en trea för ledning 56-50 och det hämtade sig Sverige aldrig ifrån.

– Jag tycker att Litauen är ett lag vi ska slå om vi vågar prestera. Nu får jag och ledarstaben hjälpa spelarna att räta ut frågetecknen i spelet, men framför allt handlar om att repa mod och våga vinna, säger Johanna Ericsson.

 

Henrik


Sverige förlorade mot ryssland med

 

Fanny Wadling imponerade med 16p mot Ryssland

 

Sverige startade fantastiskt och vann första quartern med 20-9 efter att ha gjort 12-1 på Ryssland under de sista sex minuterna av quartern.
Men Ryssland svarade i andra quartern med att göra 21-11 och öppnade sedan i tredje quartern upp en liten ledning man kunde hålla matchen ut.
Än en gång gjorde Sverige ett strålande jobb i returtagningen mot en större motståndare, men Ryssland kunde utnyttja sin storlek till annat. Sverige hade en än gång svårt att göra poäng nära korgen och fick se Ryssland komma upp i nio blockade skott.
- Vi håller Ryssland på 20 poäng i tresekundersområdet och det är riktigt bra. Vi spelade en tajt 2-3-zon för att tvinga Ryssland att vinna matchen från trepoängslinjen och det gjorde dem definitivt frustrerade. Vi gick in i matchen med inställningen att skapa något vi vill ta med oss in i nästa runda, säger Sveriges coach Johanna Ericsson. 

Rysslands centerduo Raisa Musina och Maria Vadeeva, båda 190 centimeter långa, påverkade ändå matchen i anfall och försvar. Musina kom upp i tio poäng, nio returer och tre blockar medan Vadeeva svarade för tio poäng, 14 returer och två blockar.
Ryssland stoppade också i 12 av 32 treor medan Sverige fick nöja sig med sex av 24.
Fanny Wadling imponerade med tolv poäng, nio returer och tre assist. Fanny Håkanson hjälpte till med 13 poäng medan Adriana Camber hade tio poäng och åtta returer.
- Fanny Wadling visade upp ett mycket bättre spel i dag vilket är ovärderligt. för oss I övrigt är det uppenbart att vi presterar som bäst då vår bollhållare fattar snabba beslut. Det här var trots förlusten positivt för oss, många spelare fick tillbaka självförtroendet i dag och det blir viktigt inför fortsättningen, säger Johanna Ericsson.
Nu har Sverige vilodag på söndagen, men fortsätter EM-turneringen på måndag med spel om platserna nio till 16.

 

Henrik Schöldström

 

 

 

 

 


3/8 Basketlägret i Enköping

Full fart på dansgolvet på Skurus basketläger som vanligt...


2/8 Basketlägret i Enköping 2013

Disco kiosken på årets läger i Enköping


2/8 Sveriges DU16 mot Lettland i Fredags

Dagens match mot Lettland gick i premiärnervernas tecken.
Det var lite stelt och då också mycket ring ut.
Trots detta krigade sig DU16 kvar i matchen,
och var i ledning ett tag men oflytet grinade rakt i ansiktet tillsammans med ett allt mer taggat Lettland.
Tyvärr blev det en förlust trots massivt stöd av basketens svar på Camp Sweden.
 
Kent i Albena Bulgarien
 
 

Albena, Bulgarien. DU16 A-EM.

Lettland tar med sitt fysiska spel kommandot i matchinledningen och skaffar sig en liten ledning i första perioden. 

I andra perioden försöker Sverige kämpa sig tillbaka, men de får ingenting gratis, och även om de närmar sig något, håller Lettland ledningen perioden ut. 25-28 i halvtid. 

Efter drygt 1 minut i period tre, tar Sverige sin första ledning i matchen. Den varar dock inte länge, utan lagen turas om att vara i förarsätet, med Lettland i ledning när signalen ljuder. 44-46 inför avgörandet.

Sverige återtar ledningen men Lettland rycker återigen tillbaka och under matchens sista minuter är lettiskorna starkast, och kan till slut vinna med 56-65.

 

"Vi kändes bra förberedda inför EM och bra förberedda på Lettland, men kanske blir vi tagna av stundens allvar. Vi kom in fel och blir definitivt tagna av deras fysiska spel och lyckades inte ändra matchbilden", säger coach Johanna Ericsson, och fortsätter:

"Det är defensivt vi förlorar den här matchen, jag tror de gjorde 42 poäng i tresekunders. Vi låter de göra poäng, och är efter i varje situation. Det känns som att de bara gör lätta poäng medan vi får kämpa otroligt mycket hela tiden."

 

 

Sverige-Lettland 56-65 (9-14, 16-14, 19-18, 12-19).

Poäng: Kristin Seman 14, Adriana Camber 14, Fanny Håkanson 11, Lisa Sjösteen 7, Sofia Hägg 5, Fanny Wadling 3, Elin Sjöberg 2, Anna Thomasdotter, Lisa Friberg, Elin Setzman, Natalie Roslund, Olivia Bringefält.

 

Kim Albena, Bulgarien

 

DU 16 slutar med förlust med 56-65

Sur förlust med 56-65, vi når inte vår egen nivå. Kanske en hel del EM nerver eller... För mkt ring ut...😕
(9-14)(16-14)(19-18)(12-19)


Sverige DU16 med Fanny ligger under i halvlek mot Lettland

Sveriges DU16 ligger under med 25-28 i halvlek, vi spelar ganska bra men lite väl spänt och nervöst så bollarna rullar hellre ut än i. Kan vi slappna av så har vi god chans//Kenneth


Basket lägret i Enköping 2013

.
.


RSS 2.0