30/9 - Skuru Vets har börjat säsongen!

 
Skurus "old boys" Skuru Vets inledde säsongen i söndags med att spela en match mot KFUM Central Vets. Det blev en tuff tillställning som lagledare Lasse beskriver så här:
 
"Skurus herrlag som till denna säsong blivit upphöjda till Skurus Veteraner, begick idag säsongspremiär. Och då mot KFUM Central Vets, ett lag som Skuru mött i många år.
 
Det har alltid varit mycket tuffa möten. Och så även denna gång. Det blev riktigt hårda tag, men när matchen var slut var allt förlåtet. Central vann med 92 mot 77.
 
Framför allt hade Central ett mycket bättre trepoängsskytte. En extra rolig sak i Skuru var återkomsten av Urban Kjellen som visade upp snygga moves och sköna hookar. Allt kommer att bli bättre när Skuru fått spela ihop sig  mer.
 
Nästa söndag blir det match mot Uppsala i Uppsala. Ställ upp DU behövs!"
 
 

29/9 - Damlaget kämpade och vann...!

Efter fredagens snöpliga förlust mot Hepatha hoppades vi på bättre spel i mötet mot Solstaden Basket. Och det fick vi...! Skurus damer inte bara spelade bra, de t.o.m visade stark moral hela matchen igenom. Kul!
 
Men inför matchen hade vi fått reda på att Solstaden fullständigt krossat Haga Haninge med att vinna deras Div2-möte med hela 77-27. Det spred en viss osäkerhet om vad det var för lag vi skulle möta. Dessutom visste vi att laget hade spelare som tidigare spelat på elitnivå och som därmed hade mycket erfarenhet.
 
 
Matchen började precis så intensivt som vi hade trott. Båda lagen visade upp ett stenhårt försvar och däremellan snabba och effektiva anfall. Det var bra basket vi fick se! Och det smällde rätt ordentligt också...
 
Lagen följdes åt poängmässigt hela första halvlek, det skiljde som mest 2-3 poäng. Ibland med Skuru i ledning, ibland Solstaden. Till halvtidsvila gick vi med 3 poängs underläge 27-30. I det läget var det helt ovisst hur matchen skulle sluta.
 
 
Men efter pausvilan var det som att Skuru kom in på plan med en helt ny energi. Man ökade tempot och var ännu tuffare i försvaret. Och det gav resultat, man kan t.o.m säga att våra damer i det läget gjorde det berömda "Skuru-rycket". 3:e perioden kammade vi hem med klara 16-6. 
 
Och nu hade man fått en ledning som man sen inte släppte. Skuru bara fortsatte sitt härliga vägvinnande spel. Försvaret var stentufft, spelvändningarna snabba, passningarna precisa och avsluten klockrena. Det var härligt att se!
 
När slutsignalen gick hade våra damer vunnit martchen välförtjänt med 68-47 (16-16, 11-14, 16-6, 25-11). Och man hade gjort det efter ett strålande spel. Kul!
 
Nöjda miner efter säsongens första serievinst
 
Grattis till segern! Bra spel allihop!
 
Touren
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
En titt i Tourens statistik visar följande:
 
Poäng: Inese/Millo 16, Robira 13, Majalis 10, Alva 8, Fanny 3, Ann 2
Returer: Robira 6, Majalis/Millo 5, Inese 4, Alva 3, Fanny 2, Ann/Melissa 1
Assist: Alva/Majalis 3, Inese 2, Millo 1
 
Hela lagets skottprocent:
- 2or: 33%
- 3or: 50%
- Straffar: 81%
 
 
 

28/9 - Herrlaget var i Köping

Herrlaget spelade sin första borta match i dag.
Med att åka till Köping 
.
Ullvi Basket vs Skuru IK 83 - 63 (22-16, 27-16, 14-17, 20-14)
 
Vi lämnade soliga Stockholm för att be ge oss mot  Köping och match mot Ullvi Basket. Ullvi har precis som Central, Huddinge och Järfälla ambition att kliva upp till Allsvenskan. Vi visste att det var ett långt lag med en erfaren coach.
 
Väl framme så kändes allt bra och laget var taggat för att spela match.
 
Ullvi har tre st spelare som vi visste var bra och deras "go to" killar. Vi hade en plan för hur vi ville spela både i anfall och försvar. Som vanligt så är det upp till "oss" att göra rätt "saker" och att vara på "rätt ställe" så ofta vi kan.
Skulle vi göra det samt spela efter de regler vi har i både anfall och försvar så hade vi en chans att spela en bra och jämn match. 
 
Tyvärr så kommer vi ut "på hällarna" och är inte alls på "G" utan uppträder allmänt förvirrat och utan vilja. Vi låter Ullvi få göra lite väl enkla poäng från de spelare som vi INTE ville skulle göra det. Ullvi får en ledning med 13-4 innan vi stoppar deras run och kan själva få lite momentum. Vi lyckas få stop på dem samtidigt som vi börjar få poäng från vårt anfall. Q-1 slutar med att Ullvi leder med 6 p och vi känner att vi är med i matchen igen.
 
Vi lyckas inte med vårt första delmål vilket är att max släppa in mellan 15-17 p. Det gäller för oss att vara med från uppkast och att vi ser det enkla i spelet.
 
I Q2 så börjar vi i samma tempo och inställning som Q1 och det går inte när man möter lag som Ullvi. De har 2 st spelare som spelar med ECO Örebro i Ligan och de utnyttjar vår misstag i försvar direkt. Vi låter dem gå förbi oss med endast en dribbling eller att de penetrerar mitten. När vi stoppar dem och får kontroll på bollen så gör vi enkla TO`s i anfall och har svårt att få någon rytm i spelet. I denna Q börjar vi se en ny Max W. Han jobbar stenhårt under båda korgarna och visar för oss andra att med rätt inställning och mental närvaro så är allt möjligt. Q2 slutar 27-16 till Ullvi och återigen så misslyckas vi med våran plan att låta motståndarna max göra 17 p. Vi måste börja förstå detta och vad det innebär i form av prestation och närvaro.
 
I halvlek pratar jag om att vi har chans och att det är en massa minuter kvar att spela. Det gäller bara att vi kommer ut och spelar "vår" basket och att vi inte tappar fokus, varje "boll innehav" måste vi vårda och minimera våra misstag i anfall och försvar.
 
Vi startar Q3  lite trevande men visar att vi inte har gett upp. Tyvärr så får jag min andra tekniska foul vilket innebär att Malin får ta över rollen som headcoach. Viktigt för mig att lära mig av detta då jag är van vid att man kan föra en dilog med domarna om man bara gör det på ett respektfullt sätt. Nu vet jag var nivån ligger och kommer att anpassa mig efter detta. Jag måste dock poängtera att under inga som helst omständigheter får NI spelare prata med domaren såvida inte domaren vill prata med er, ni skall ha full fokus på uppgifterna som gäller för att vinna matchen. Min uppgift att att ha en bra dilog med domaren för att se till så att han/hon dömer rättvist. Nog om detta.
 
Efter denna incident så kommer vi ut som ett helt nytt lag och kliver upp i försvar samt börjar attackera motståndarna precis som vi vill. De foular oss och börja tappa fokus vilket vi utnyttjar på bästa möjliga sätt. Alla spelare får spela och vi rätt rätt saker i både anfall och försvar. Då jag sitter på läkaren och ser på så tar jag chansen att njuta lite av att se laget spela. Vi vinner denna Q med 17-14 och vi visar att våra plan går att genomföra.
 
Q4 är intensiv och vi krigar på. När vi väl gör poäng och spelar bra försvar så lyckas Ulliv sätta sina skott. Tyvärr lyckas vi inte skapa det momentum som behövs får att krypa närmre dem i protokollet. Vi avslutar matchen bra och släpper in 20 p och gör 16 p.
 
Det två sista Q så spelare vi 34-33 mot dem och det är verkligen ett fall framåt. Vi måste vara med direkt från start och inte vänta i 20 min innan vi börjar spela vår basket.
 
Nästa match spelar vi den 6/10 mot Järfälla hemma i Nacka Sporthall. 
 
Vi ses på Måndag// Magnus
 

28/9 - Damerna förlorade seriepremiären

Efter att Skurus Damlag haft en strålande försäsong med ideliga vinster i sina träningsmatcher var det med stor optimism vi alla såg fram mot seriepremiären. För motståndet stog Hepatha, ett lag bestående av spelare med förflutet från Svenska landslaget för döva.
 
När matchen gick igång märktes det direkt att det här skulle bli svårt. Hepatha-spelarna agerade resolut (på gränsen till brutalt) och med en imponerande rutin. Våra damer kom liksom inte in i matchen, hur de än försökte. 
 
 
Varje försök till organisertat spel från Skurus sida manövrerades skickligt ut av Hepatha. Våra anfall stannade oftast upp vid 3-poängslinjen, blev stillastående och rann sen ut i hastade (och därför missade) avslut.
 
Hepatha däremot kunde ganska enkelt sätta sina poäng. Framför allt hade de betydligt bättre skottprocent. När de väl kom i läge satt avsluten som de skulle. 
 
Matchbilden var densamma i stor sätt under alla 4 perioderna. Skuru kämpade och slet, men fick ändå aldrig igång sitt vägvinnande spel. Hepatha jobbade på med stort självförtroende och beundransvärd rutin fram till enkla avslut.
 
Trots att Skuru priodvis kunde briljera (vi vann både 2:a och 3:e perioden) så visade Hepatha att gammal ändå är äldst. Åtminstone den här gången... När väl slutsignalen gick hade våra damer förlorat matchen med 47-54 (10-16, 12-10, 14-11, 11-17).
 
Nu är det bara att glömma den här matchen och sikta framåt. Redan på söndag är det dags för nästa drabbning. Då tar vi oss an Solstaden Basket hemma i Nacka Sporthall kl 13.30. Får vi hoppas på revansch...?
 
Touren
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
En titt i den obligatoriska Touren-statistiken visar följande:
 
Poäng: Millo 16, Elin 12, Robira 8, Majalis 6, Alva 4, Inese 1
Returer: Millo 7, Elin 5, Majalis 4, Alva 3, Inese 2, Ann/Fanny/Robira 1
Assist: Alva/Inese 2, Elin/Robira 1
 
Hela lagets skottprocent: 
2or: 14%
3or: 20%
Straffar: 56%
 
 
 
 

27/9 - Helgens hemma matcher i Nacka

 
Skuru Sporthall 2013-09-28
 
14:45 Damer Division 3 Skuru IK Nacka-KFUM Central 
 
16:30 Flickor U14 Division 2 Skuru IK Grön-Djursholm Indians
 
 
Nacka Sporthall 2013-09-29 
 
 13:30 Damer Division 2 Svealand Södra Skuru IK Solstaden 
 
 15:15 Herrar Division 3 Skuru IK Vets-KFUM Central 
 
17:00 Flickor U13 Tävling SKuru IK Grön 
 
 18:30 Pojkar U16 Division 1 Skuru IK Grön-Solna Vikings 
 

26/9 - Årets tredje Jacobsen-stipendiaten går till Robira Skogber

Robira Skogberg, Skuru, Jan Jacobsen-stipendiat 2013. Är på första sidan på förbundets hemsida
 
Förre förbundsordföranden, Jan Jacobsen, har fått ge namn till ett utbildningsstipendium för basketspelande ungdomar. När Jan hastigt avled i juni 2008 beslutade familjen att inrätta detta stipendium då Jan vurmade för hur viktigt det är att utbilda sig i kombination med sitt idrottande. Årets tredje stipendiat är Robira Skogberg, Skuru IK
 

Från och med 2013 är det fyra spelare som får stipendiet, inte ledare. Två kvinnliga och två manliga spelare får stipendiet på 10 000 kronor var.

Syftet med Svenska Basketbollförbundets Jan Jacobsenstipendium är att basketspelare ska kunna kombinera idrottande på nationell nivå med eftergymnasiala studier.

Stipendiaterna har utsetts av representanter för familjen Jacobsen samt Svenska Basketbollförbundet.

Vem är du, Robira Skogberg, och hur ser din basket- respektive studiekarriär ut?
– Jag heter Robira Skogberg, född och uppväxt i Stockholm och studerar till lärare i Idrott och hälsa på Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH). Jag brinner för all sorts fysisk aktivitet, men min passion är och har alltid varit basket ända sedan jag var väldigt liten. Jag började min basketkarriär med att hänga i hallarna när pappa spelade, tills jag äntligen var gammal nog att börja spela själv. Jag spelar i Skuru IK Baskets damlag och idag är basketen kanske roligare och viktigare för mig än vad den någonsin har varit. Jag, tillsammans med mina fantastiska lagkamrater, satsar på att ta oss upp till Basketettan dam till nästa säsong. 


– Min utbildning är totalt 10 terminer och jag har just påbörjat min tredje termin. Jag tycker att det är otroligt roligt och givande att undervisa, samtidigt som jag älskar idrott och vill jobba med det i framtiden. Därför tror jag att lärare är det perfekta yrkesvalet för mig!

Vad betyder detta stipendium för dig?
– I och med att jag har så mycket fysisk aktivitet i både skolan och med basketen har jag inte alltid tiden eller orken att jobba. Detta stipendium kommer därför att underlätta min studiegång något otroligt, och det betyder mycket för mig.

Skribent : Henrik Schöldström
 

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 


24/9 - Skurus damer träningsspelade mot Norrort

På måndagskvällen spelade Skurus Damlag en sista träningsmatch innan seriespelet sätter igång. För motståndet stod det nykomponerade laget Norrort, en sammanslagning av Täbys och Djursholms damlag.
 
På förhand hade vi förväntat oss ett hårt motstånd, men så snart spelet satte igång blev det klart att Skuru var fullständigt överlägset. Våra damer ryckte snabbt åt sig en stor ledning som sen aldrig var hotad. Redan efter 5min ledde vi med 16-2...
 
 
Skuru var det klart bättre laget i såväl anfall som försvar. Vårt aggresiva försvar kombinerat med snabba anfall gav inte Norrort någon ro. 1:a perioden vann vi överlägset med 26-6.
 
Endast i 2:a perioden slappnade Skuru av en del, vilket gav Norrort en chans till eget spel. Den perioden förlorade vi efter en del slarv med 13-20.
 
Men efter det fungerade vårt spel igen som det skulle, vi kunde vinna återstående perioder enkelt med 18-6 och 27-10. Och därmed hela matchen med 74-42 (26-6, 13-20, 18-6, 27-10).
 
Touren
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
En titt i Tourens egen statistik visar följande siffror:
 
Poäng:
Inese 17, Elin/Millo 10, Fanny 9, Alva/Majalis 7, Melissa 6, Janni/Robira 4
 
Returer:
Majalis 10, Alva 7, Fanny 5, Elin/Melissa 3, Millo 2, Janni/Robira 1
 
Assist:
Alva/Fanny/Janni/Millo 2, Elin/Inese/Melissa/Robira 1
 
Steals:
Majalis 5, Inese/Millo 2, Elin/Janni 1
 
Block:
Alva/Fanny 1
 
 
 
 

23/9 - Herrlagets seriepremiär är avklarad

Vårt nya herrlag spelade sin första match mot Central i Gärdeshallen.
.
 KFUM Central vs Skuru IK ( 27-19, 14-8, 15-20, 14-7)
 
Idag var det dax för säsongens första serie match och våran tredje match ihop. Vi pratade innan uppkast om att det är upp till oss hur denna match kommer att sluta, spelar vi efter de regler vi har så kommer det att bli en jämn match.
 
Vi kommer ut taggde och spelar som man brukar i en premiär, mycket hjärta och inte helt i balans med våran gameplan. Vi möte ett Central som är många välskolade och rutinerade spelare (Ligan och Basketettan) med en klart mål med att gå upp ett snäpp i serie systemet.
 
De kopplar ett litet grepp om matchen och de för göra lite som de vill trots att vi vet vad de gör i anfall.  Efter en timeout i en av Centrals run´s så får vi lite boost och avslutar Q1 med ett underläge med 8 p. Vi känner att vi kan spela med ett så pass bra lag som Central men då måste vi kliva upp i försvar och börja spela anfall på det sätt vi vill. 
 
Vi börjar Q2 mycket bättre och får stop på på Central´s enkla poäng men samtidigt så har vi problem med att lägga i de öppna lägen vi skapar från våra anfall. Man börjar dock se att vi kan spela den basket vi vill spela trots att vi bara tränat en kort tid ihop. Q2 slutar 14-8 vilket gör att vi totalt sett ligger -14. Vårt mål är att max släppa in mellan 15-17 p per Q och för första gången denna säsong lyckas vi med detta vilket vi skall ta till oss, vi bevisar att det går att gör mot ett av seriens bästa lag. 
 
I pausen så poängterar jag igen att det är VI som bestämmer vad resultat blir. Kliver vi upp i försvar och spelar som ett lag så har vi chans att spela jämnt med topplagen i Div 2.
 
I Q3 startar vi aggressivt i försvar och vi håller disciplin i anfall med bra avslut och att vi puschar bollen i transition. Vi spelar stundtals helt lyssnade och tvingar Central till att gå runt på sina mer kvalificerade spelare. I sin förra match som Central spelade så avgjorde de matchen i Q3 och det såg man att de även ville göra denna gång. 
 
Vi tvingar fram Central till att spela zon och att kliva upp i en press. vilket tyder på att de har respekt för vad vi gör och har problem med att stoppa oss. Vi vinner Q3 med 5 p och ligger under med endast -9 p inför avgörande Q4. 
 
Vi gick runt på hela truppen och kändes fräscha. Nu börjar rutinen som Central besitter visa sig och vi kan inte svara på de run´s. Vi börjar göra enkla misstag och vi blir straffade direkt. Tyvärr så "rinner" det iväg lite onödigt mycket i slutet och Central kan vinna med 20+ poäng.
 
Jag vill lyfta fram laget Skuru denna match där vi visar att vi kan spela jämnt mot bra lag. Nu skall vi lära oss att göra det under längre perioder och minimera de enkla misstagen.
 
Nästa helg möter vi Ullvi från Köping vilket blir våran första riktiga borta match. Vi vet inte så mycket om dem men de har en rutinerad coach i Åke Bärlin och att de har en avtal med ECO Örebro vilket innebär att de har fått en viss träning med sk Liga spelare. Vi kommer att träna vidare och börja fokusera på lite detaljer vilket oftast är skillnaden mellan vinst och förlust.
 
 
Coach M
 

15/9 - Skurus damer ställdes inför ett kraftprov

I den tredje och sista matchen i försäsongsturneringen spelade Damlaget mot Örebro. Ett lag som på förhand kändes som det tuffaste motståndet den här helgen.
 
Matchen började i ett intensivt tempo och med ett taggat Skuru som höll i taktpinnen. Aggresivt försvar kombinerat med snabba anfall gjorde att vi vann 1:a perioden övarraskande lätt med 19-9.
 
I 2:a perioden fick Örebro bättre ordning på sitt spel. Och nu blev det Skuru som fick kämpa för varje boll. Örebro hade ett bra flyt i sitt spel och vann perioden med 16-9.
 
Vi gick till halvtidsvila med en knapp ledning för Skuru 28-25. Spännande!
 
 
Andra halvlek fortsatte i samma stil, båda laget ville verkligen vinna och satsade därefter. Det var verkligen stenhårda fighter ute på plan. Och bra basket!
 
I 3:e perioden gjorde Skuru ett miniryck och kunde därmed vinna den med 18-13. Inför sista perioden en 8p-ledning alltså, men än var det inte avgjort på långa vägar...
 
Och det var det inte heller. Örebro fick åter bättre ordning på sitt spel och kunde bl.a genom en lång 3:a knapra in avståndet till en ynka poäng! 
 
I det läget visade Skuru återigen en fantastisk lagmoral. Varje spelare kämpade och slet för varandra, vilket var härligt att se! Genom ett fantastiskt spel i slutminuterna lyckades våra damer dra ifrån till en 4p-ledning som man sen rutinerat bevakade ända till slutsignalen.
 
Skuru vann därmed den stentuffa matchen med 56-52 (19-9, 9-16, 18-13, 10-14) och gick igenom turneringen obesegrade! Det lovar gott inför fortsättningen...
 
 
GRATTIS TILL SEGERN! BRA JOBBAT ALLIHOP!!!!
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
En titt i Tourens egen statistik visar på följande siffror:
- Poäng: Inese 20, Robira 13, Alva 11, Majalis 7, Elin 5
- Returer: Alva 14, Majalis 7, Robira 5, Elin/Inez/Millo 3, Fanny/Melissa 2, Ann 1
- Assist: Alva/Robira 2, Elin/Inez/Melissa 1

14/9 - Damlaget till Eskilstuna!

Idag åker Skurus Damlag till Eskilstuna för att spela en försäsongsturnering. Våra damer kommer spela totalt 3st matcher, två idag (lör) och en imorgon (sön).
 
För alla er som är nyfikna på hur det går är det bara att logga in på Touren. Vi kommer nämligen hålla ett vakande öga på händelserna i Eskilstuna och rapportera om både smått och gott...
 
Touren
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 
Framme i hallen. Gamla "anrika" Bollhuset... :
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Uppvärmningen:
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 
Match nr1: Skuru-Eskilstuna 54-49 (15-11, 11-14, 17-18, 11-6)
 
 
Matchen igång! Efter en seg inledning kommer våra damer igång riktigt bra, går från 0-4 till 7-4 på 2 minuter. Spelet fungerar bra och Skuru dominerar på plan. 
 
1:a perioden enkelt till oss med 15-11.
 
I 2:a börjar vi slarva något med bollen, och därmed bjuds Eskilstuna in i matchen igen. Nu är det vi som är steget efter och får inte riktigt spelet dit vi vill. Men kämparglöden (och glädjen!) är det inget fel på.
 
2:a perioden till Eskilstuna med 14-11 och vi går till pausvila med en poängs ledning. Spännande!
 
I 3:e perioden böljade anfallen fram och tillbaks, spelet var helt jämnt. Och med ett högt speltempo. Kul!
Eskilstuna kammade hem den jämna perioden med en poäng 18-17. Därmed gick matchen in isista perioden i ställningen 43-43.
 
I sista perioden visade Skuru sin styrka. Man blev aggressivare i försvaret och distinktare i avsluten. Och det gav resultat, vi tog hem perioden med 11-6 och därmed hela matchen med 54-49.
 
 
Grattis till säsongens första seger! Bra kämpat allihop!
 
Enl Tourens egen statistik såg det ut så här:
- Poäng: Millo 15, Elin/Inese 10, Majalis 6, Robira 5, Alva 4, Ann/Fanny 2
- Returer: Alva 8, Inese/Majalis 5, Millo 4, Elin 3, Ann/Fanny/Robira 1
- Assist: Inese 5, Alva/Millo 2, Majalis 1
 
Touren
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Match nr2: Skuru-Haga Haninge 76-56 (21-16, 14-17, 24-11, 17-12)
 
P.g.a av andra åtaganden har Touren till den här matchen fått hjälp av vår stand-in reporter Kenneth W som från hallen i Eskilstuna kunde raportera att våra damer vann en välförtjänt seger över Haga Haninge.
 
Visserligen var det till en början en del slarv i spelet, vilket gjorde att det efter de två första perioderna fortfarande var en jämn kamp. Till halvtidsvila gick vi med endast två poängs övertag 35-33.
 
Men efter det blev spelet allt bättre och bättre från vår sida. I andra halvlek visade Skuru nämligen åter sin styrka och sen var det ingen snack om saken. Skuru var det klart bättre laget och kunde dominera spelet, såväl i försvaret som i anfallet. Och kammade därmed hem sin andra seger för dagen, den här gången med 20p 76-56. Kul!
 
Enl Kenneths datorstatistik såg "topplistorna" ut så här:
- Poäng: Inese 22, Alva 14, Fanny R 12
- Returer: Alva 14, Majalis 6, Inese 4
 
 
 

9/9 P01 Peakcup


.
Stort grattis till P01 som tog silver i Peak Cup efter en kanonfinal mot JKS.             
9 poängs marginal Hurra!!
Åsa

9/9 Kick off dam och herrlaget

I helgen hade damlaget och herrlaget en kick off på Skeviksgård med Robinsontema.

Det var en härlig och solig dag med mycket skratt.

Här var stationerna kanot och simning.
Vad är oddsen på att alla i samma lag välte med kanoten? 
 
Ubbe hade det jobbigt mellan grupperna. 
 
Dagen avslutades med en tvårätters middag.
 
Herrlagscoachen övervakar så allt går rätt till. 
 
Efter en toppendag så åkte alla hem för att heja fram Sverige till en seger mot Turkiet. 
 
 

 


8/7 F00 Peakcup i Blackeberg

Förlust mot Uppsala, mkt trötta ben och huvuden efter 3 matcher.
Trots förlusten nöjda med spelet i cupen.


7/9 F00 uppladdning

.
Uppladdnings Middag på Bromma Blocks
Spelare, föräldrar och coacher
.


Toaletter på Cupen

Cupens gulligaste wc- på Bromma Blocks


7/9 F00 första förlust i turneringen

F00 mkt jämn match mot Järva Devils med få mål pga bra försvar av bägge lagen. Trust förlust med 12-15.
Vi blir 2a i gruppen och möter Uppsala kl 19. Blir tufft.
Snygga Peaktröjor tröstar lite


7/9 Peakcup i Blackeberg

Skuru har 5 lag med i Peakcup

F00 nästa match är 15,40 Spångahallen
F98 har spelat 2 matcher en vinst
F99 har förlorat 2 st
P01 Har vunnit en match med 36p
P01 spelar nästa kl 16,30 i Spångahallen. 2sr Skurulag i rad där.
P98 har spelat 2 matcher en vinst.


7/9 F00 andra vinst i Peakcup

.

F00 vann mot Västerås med 23-14.


6/9 F 00 börjar med en vinst i Peakcup

F00 vann första matchen mot Blackeberg i Peakcup igår.
Nu på väg till match mot Västerås. Spelar för rosa igen 😊


Första matchen för Skurus div 5 lag

Blev en torsk mot Lidingö. Många missade närskott fr Skuru. Lidingö väldigt effektiva när de fick penetrera el breaka. en det fanns glädjeämnen: Sidi, Ubbe (dvs stommen i vårt gamla div 5 :) glänste. Ubbe gjorde herrlagets 2 första p mot Lidingö, en patenterad bollfint x 2, försvaret borta o snyggt skott i. Skuru ledde i alla fall från början.


RSS 2.0