26/3 - Förlust för Damlaget i säsongsavslutningen

På torsdagskvällen spelade Skurus Damlag sista matchen för den här säsongen. För motståndet stod Grimsta (Blackeberg), ett ungt lag som vi hade svårt mot i vårt förra möte. Så även den här gången...
 
 
Men det började bra, Skuru tog kommandot och lyckades i stort sätt med allt man gjorde. Försvaret var tufft, passningarna precisa och avsluten lyckosamma. Det såg m.a.o bra ut!
 
Sakta men säkert kom dock Grimsta igång med sitt snabba spel. Gång på gång tappade vi markerignarna i försvaret, vilket Grimsta utnyttjade effektivt. De kom ikapp och sen också förbi.
 
 
Efter några justeringar i Skurus agerande fick vi åter ordning på vårt spel. Nu hängde vi åter igen med bra och vi fick stundtals se riktigt bra basket. Kul!
 
Men tendensen var tydlig genom hela matchen: så fort vi var okoncentrerade i vårt försvar blev vi straffade. Det lyckades Grimsta utnyttja på ett närmast perfekt sätt och hade stundtals en ledning på 10-12p.
 
I sista perioden lyckades våra damer åter få riktigt bra ordning på sitt spel. Man pressade Grimsta över hela planen och lyckades hämta in hela Grimstas ledning. Där stod matchen verkligen och vägde...
 
 
Men några olyckliga misstag, och även några dömda fouls emot oss avgjorde matchen. När slutsignalen gick hade Grimsta vunnit matchen med 62-56 (21-20, 10-6, 11-19, 19-12).
 
Trots den snöpliga förslusten visade våra damer att de, när allt stämmer, kan spela riktigt bra basket. Och alla i laget ska ha en stor eloge hur man genomfört säsongen. Detta trots att man haft en hel del skador som ställt till det. En extra eloge till Alva som avslutade säsongen med en double-double!
 
Det får ni ta med er till kommande säsong!
 
tycker
 
Touren
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Och en titt i Touren egen inofficiella statistik visar följande:
 
Poäng:
- Alva/Robira 12, Fatou 10, Ann/Majalis/Moa 4, Lina/Lovisa 3, Linda/Rebecka 2
 Returer:
- Alva 12, Majalis 7, Fatou/Moa/Robira 4, Ann 3, Lina 2, Rebecka
 Assist:
- Alva 5, Majalis 3, Lovisa 2, Linda/Rebecka 1
 
Hela lagets:
- 2or: 25%
- 3or: 40%
- 1or: 23%
- layups: 45%
- turnovers: 9st
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0