15/2 - Damlaget förlorade mot ett toppat Linköping

Idag tog Skurus Damlag emot Linköping i Div2-serien. Senast lagen möttes vann Linköping hemma med endast 2p, så det fanns lite förhoppningar om revanch...men tyvärr blev det inte så.

Linköping kom den här gången till start med en del nya spelare, ett par med förflutet i landslaget och en som förra säsongen spelat i Salléns ligalag. Så det blev åka av för våra damer.

Redan från start tog Linköping-damerna kommandot, de var duktiga på att markera ut våra spelare. Och de fåtal gångerna vi kom till avslut, var det oftast från stressade lägen. Vilket förstås resulterade i en hel del missade avslut.

1:a perioden klart till Linköping med 18-8.

Även i 2:a perioden var tendensen densamma. Linköping dominerade med sina 3-4st meriterade spelare. Det var de som stod för det mesta hos motståndarna.

Efter pausvilan fick Skuru bättre ordning på sitt spel. Försvaret blev allt tuffare och avsluten började ge resultat allt oftare. 3:e perioden kammade Skuru hem med 13-10. Imponerade! Särskilt mot ett så starkt motstånd.

I sista perioden visade dock Linköping åter sin stryka. De hade matchen under kontroll och kunde lungt vänta in slutsignalen. Våra damer gav dock aldrig upp utan spelade stundtals bra basket. Kul!

När slutsignalen gick var det Linköping som hade kammade hem segern övertygande med 65-47 (18-8, 18-10, 10-13, 19-16).

Vi får tacka för lektionen och glädjas åt en periodvinst. Och att vi spelade helt jämnt i andra halvlek (29-29) mot ett så meriterat motstånd. Bra kämpat tjejer!