9/3 - Damlaget fick sin revansch mot Hepatha…!

Ända sen förra matchen mot Hepatha (vår första match den här säsongen) har vi grämt oss över den snöpliga förlusten vi åkte på då. Hepatha var skickliga på att dra ned tempot och styra oss till stillastående spel, vilket gynnade dem mer än oss.

Den här gången tänkte våra damer inte gå på den taktiken en gång till. Nej, nu ville man visa att man lärt sig läxan och också utvecklats som lag. Och det gjorde man verkligen...!

Men det började lite trevande. Hepatha dominerade spelet och kunde relativt enkelt gå upp i en 4-6 poängs ledning. Skurus spel såg i det läget lite osäkert ut, man hängde inte riktigt med de rutinerade Hepatha-spelarnas finter mot korg.

Men ju längre perioden gick desto mer fick Skuru ordning på sitt spel. Och med det kom också självförtroendet. 1:a perioden gick dock till Hepatha med 11-10.

Från 2:a perioden och framåt visade Skurudamerna sin styrka. Man tog för sig mer och mer på plan och visade upp ett strålande spel. Skuru täppte till försvaret fullständigt, pressade Hepatha-spelarna till enkla misstag med helplanspress och gjorde däremellan blixtsnabba anfall med klockrena avslut.

Nu var det inte någon snack längre, Skuru var det klart bätre laget på plan. 2:a perioden till oss med 23-15 och 3:e med 25-16. Oj, vad vi njöt på läktaren av det fina spel vi fick se...!

I början av 4:e perioden kom Skuru in i en liten svacka, vilket gav Hepatha chansen att krympa poängavståndet något. Men det var bara tillfälligt, för efter några taktiska justeringar i spelet var det återigen Skuru som dominerade.

Så när slutsignalen gick hade Skuru vunnit matchen välförtjänt med klara 77-58 (10-11, 23-15, 25-16, 19-16)

Grattis till revanschen! Snyggt jobbat allihop!