24/3 - Skuru Vets kämpade med endast fem man…!

Skuru Vets spelade i helgen en match mot serieledarna Hybrid Basket. Trots att Skuru endast kunde ställa upp med 5 spelare visade man upp riktiga kämpartakter. Här röster från matchen:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Christer Levin (under rubriken "Our three best players will always beat your best three players"):

Citatet i ämnesraden myntades av NBA-ledendaren Don Nelson när han coachade Golden State Warriors för 25 år sedan. Med de då gällande isoleringsreglerna kunde Run TMC slå vilket lag som helst i NBA, trots att resten av spelarna inte höll någon vidare klass.

Den taktiken körde vi även idag mot serieledarna Hybrid Basket som bara förlorat två matcher. Srdjan, Jocke och Daniel Wihlborg överglänste deras bästa killar och Glenn och Christer höll ställningarna mot de andra.

Srjdan började strålande och slängde i 11 poäng under de två första minuterna och fortsatte att vara ostoppbar. Jocke och Daniel var konstant riktigt bra under matchen.

Men då vi bara var fem man idag och när Glen tyvärr foulade ut sig med tre minuter kvar så orkade vi inte försvara ledningen som vi haft hela matchen och våra tre bästa kunde inte slå deras 4 bästa, åtminstone inte med 37 minuter av deras press i benen. Det var ändå jämt ända till sista minuten
där vi hade boll med bara 2 poäng ner.

Dock stoppade de i alla stoppa-klockan-straffar och de vann tillslut med 7 poäng. Stor eloge till insatsen av alla som var där. "Kul" att spela med bara fem man men skulle gärna haft minst 2-3 spelare till.

Nu ser vi till att hålla ihop det hela och snygga till tabelläget på de återstående matcherna.

Poängplockare:
- Srdjan 35, Jocke 26, Daniel 13, Christer 6, Glenn 1

Lasse Westerlund:

Skuru Vets föll med flaggan, verkligen i topp. Dagens motståndare Hybid Basket är seriens bästa lag. Så när Skuru Vets kunde hålla dem stången med bara fem spelare (drömmer om vad bara två spelare till att betytt för utgången av matchen.)

All heder till er fem tappra krigare! Slutresultat 89 mot 82 (till Hybrid).

Nu återstår det bara tre matcher av säsongen och då vill jag se mer spelare  för Skuru Vets! Nästa match är mot KFUM Central den 6 april i Gärdeshallen. Matchstart klockan 16.00.