2/3 - Damlaget vann enkelt mot tabelljumbon Tensta

Idag spelade Skurus damer bortamatch mot Tensta, ett lag som inte vunnit en enda match den här säsongen. Så blev det inte den här gången heller, våra damer vann enkelt med hela 89-26...!

Mer info kommer inom kort...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Så här:

Även om matchen började lite trevande från Skurus sida, så var det ingen snack om saken: Skuru var helt överlägsen Tensta. Och det på samtliga positioner på plan.

Det var t.o.m så att vi på läktaren började undra hur Tensta hamnat i den här serien. De visade upp ett spel (och attityd) som mer liknade ett glatt spralligt tjejgäng än ett hårt arbetande basketlag.

Nåväl, även sådana matcher skall spelas. Och det gjorde Skuru med den äran, även om det stundtals var svårt att motivera sig till storspel.

När våra damer väl fick upp farten visade man dock upp ett bra försvar, snabba uppspel och enkla avslut. Tensta blev helt utspelade, vilket också periodsiffrorna visar. 1:a och 2:a perioderna till Skuru med hela 21-7 resp 20-2 och därmed en ledning i pausvila med förkrossande 41-9...!

Inte konstig således att det kom en liten reaktion i 3:e perioden. När uppmärksamheten inte var på topp hos våra damer bjöds Tensta in i matchen på ett helt annat sätt. Den perioden vann vi visserligen, men endast med 2 poäng, 15-13.

Men så i sista perioden skärpte man sig igen, och som man gjorde det! Försvaret stängde till helt, Tenstas anfall avbröts oftast med steals och våra avslut avlöste varandra på löpande band. Sista perioden till oss med rekordsiffrorna 33-4...!

När slutsignalen gick hade Skuru kammat hem sin 13:e seger för säsongen. Den här gången med siffrorna 89-26 (21-7, 20-2, 15-13, 33-4).