16/3 - Damlaget förlorade mot topplaget Norrköping

Skurus Damlag spelade idag mot Norrköping, ett topplag i Div2-serien som för dagen hade med sig dubbellicensierade Damligaspelare i truppen. Att det skulle bli svårt visste vi redan innan, men när vi såg vilka spelare Norrköping hade i laget förstod vi att det skulle bli åka av. Och så blev det...

Redan från första sekund blev det full fart och det var Norrköping som höll i taktpinnen. De gick ganska enkelt upp i en 5-6 poängs ledning innan våra damer vaknade.

Men efter ett tag fick Skuru bättre ordning på sitt spel och kunde på ett imponerande sätt stå upp mot de snabba och storväxta Norrköpingspelarna. När Skurus spel stämde fick vi på läktaren se riktigt bra basket. Kul!

I slutet av 1:a perioden visade Skuru upp ett stenhårt försvar, bra press på motståndarens bollhållare och snabba anfall med bra avslut. Och det gav resultat, vi vann perioden med 23-22. Imponerande!

Och tittade man mot Norrköpingsbänken i periodpausen kunde man (med Skuruögon) t.o.m ana lite lätt oro bland spelare och coach...

En oro som snabbt byttes till något helt annat. För när 2:a perioden började hade Norrköping gjort de nödvändiga justeringarna i sitt spel och var nu fullständigt överlägsna på plan. Det var bara för oss att inse, vi hängde inte med när Norrköping skruvade upp tempot.

På 6 minuter hade Norrköping gjort hela 18-0 på oss! Skuru kom visserligen tillbaks lite mot slutet av perioden, men 2:a perioden förlorade vi med 10-25.

Matchbilden var i stor sett densamma resten av matchen. Norrköping var alltför stora, starka och snabba för att vi skulle rå på dem. De kunde lätt kontrollera händelserna på plan och hade matchen i sin hand.

Våra damer gav dock aldrig upp, utan kämpade på ända till slutet. Det ska de ha full heder för! Och när spelet stämde var det en fröjd att se!

Men när slutsignalen gick var det Norrköping som vunnit matchen övertygande med klara 94-69 (22-23, 25-10, 22-12, 25-24).