21/1 - Referat Skuru-Köping

Mitt första vinst referat, så j***a skönt.....
 
Jag har sagt sedan mitt första pass denna säsong att vi kommer att börja vinna matcher efter nyår. Vi har jobbat stenhårt i snart 8 månader med detta projekt och har verkligen förtjänat denna seger. Vi visste att det skulle bli en väldigt tuff match och att om vi bara gör det vi kan och spelar efter vår förmåga. Vi hade bra "koll" på Köping och deras spelare. Lite otippat så dök Francis Oddada (nr 8 för er som var där) upp och skulle spela för Köping. Han har spelat 3 säsonger i Ligan och är en väldigt bra spelare på båda ändar på golvet. Jag blev inte orolig då jag vet att vårt lag är svåra att möta hemma i Nacka SPH plus att vi har PUBLIKEN och våra SKURU ULTRAS som är ovärdeliga.
 
Vi börjar Q1 i ett bra tempo och har ett väldigt bra fokus i både anfall och försvar. Vi fattar bra beslut och ett lugn sprider sig i laget. Vi får poäng från 5 olika spelare i Q1 och Köping bara från två, nr 8 och nr 12 ( de gjorde 50 p av 69 p). Vi har sakta men säkert börjat förstå konceptet "TEAM Basketball" och vilka roller vi har och som finns i laget. Basket handlar om en viss del fysik och taktik men framförallt om hur jag utför och när jag ska utför fysik och taktik samt förståelsen om de båda. Vi har fortfarande en lång resa framför oss men vi kommer att lyckas för det råder det inga tvivel om. Q1 slutar 16-18 till Köping vilket inte är bra men inte heller en katastrof då vi håller dem under 20p.
 
Q2 fortsätter i samma mönster som Q1, mycket kamp och bra basket från båda lagen. Vi spelar mer lag-basket medans Köping litar väldigt mycket på 2-3 spelare. Vi roterar på hela laget och alla som kommer in leverera något, poäng, försvar, returer etc. Jag pratar mycket om vad DU som spelare kan påverka och det är detta man skall fokusera på. Gör vi det så blir det oftast ett bra resultat då jag som spelare har fokus på rätt saker. Köping får kämpa hårt för sina poäng vilket vi skall ta till oss då de är både längre och starkare än oss. Q2 slutar 14-18 till Köping och vi ligger under med 30-26 efter 20 min.
 
 
I halvek så är det tre saker vi skall fokusera på:
 
Returer
1 vs 1 försvar
Att våga attackera min spelare i anfall
 
Gör vi detta så kommer "bra saker" att hända....
 
Q3 är i regel våran sämsta Q där vi ofta gräver en grop som vi inte kan ta oss ur. Men denna gång börjar vi med en liten ryck och är snart ikapp och förbi med 2 p. Matchen är helt jämn och varje boll innehav är viktigt. Vi spelar väldigt bra basket och gör inte många misstag. Vi skapar avslut för varandra och tar extra passen utan att överarbeta vilket är en fröjd att se som basket älskare, vi spelar "Skurubasket". Det är Daniel, Robban och Marcus som står för det offensiva men det är laget som gör det möjligt för dem att göra poäng. I Köping så börjar nu deras bänk att producera lite men vi vinner Q3 med 15-11 och det står 45-47 inför Q4.
 
Man ser på laget att vi har bestämt oss för att vinna denna match. Vi ger inte Köping en cm mer än vad de förtjänar. De får kämpa för sina poäng medans vi får våra poäng av våra anfall, vi har en ide och en plan vilket är väldigt tryggt när det är jämna matcher. Köping kan inte hantera vårt rörliga anfalls spel så vi känner att vi kan ta denna matchen om vi bara behåller fokus. Inför sista minuten så står det 60-58 till oss. Vi foular en av deras spelare som sätter båda sina straffar. Pär sätter en tuff 2:a och Köping svarar med en 2:a. Det står 62 lika och Köping får chansen att vinna matchen. Daniel spelar bra 1 vs 1 försvar och vi tillåter inte Köping att vinna matchen.
 
I övertid så är det inget snack om saken. Vi spelar med ett enormt självförtroende och ha kontroll på matchen. Vi behåller lugnet i anfall och nöter på. De foular och vi SÄTTER våra straffkast. Idag så påverkade vi spelet positivt och då vinner man, vi gjorde rätt "saker" ofta, vilket är grunden för att ha möjlighet att vinna en match. Vi vinner OT med 13-7 och matchen med 75-69.
 
En punkt jag ältat hela säsongen är att om vi håller våra motståndare under 20 p varje Q så vinner vi, och gissa vad......we did it....
 
 
Grattis alla spelare i herrlaget, ni förtjänade verkligen detta. Nästa helg är det fullt med matcher, 2 st Div 2 och en HU23.
vi ses i hallen
// M&M
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0