13/1 Skuru IK vs Central 56-70 (14-14,15-18,6-16,21-22)

.Poäng: Robert 16, Daniel 12, Marcus 8, Max A 6, Benny 5, Vilgot 3, Filip 1, Pär 1, Ludvig 1
 
Tävlingsmänniskan inom mig är ALDRIG nöjd eller glad med en förlust, ALDRIG ,men jag är ALLTID stolt över "mina" spelar i mitt lag. Speciellt idag när vi spelade mot Central för andra gången denna säsong.
Jag håller alltid ett lite tal innan matchen som kan handla om allt mellan himmel och jord men som har med den insats som skall utföras i 40 minuter. Idag så pratade jag om vad vi kan påverka när vi spelar.
Oavsett våra motståndare så finns det moment under matchen som vi kan påverka utan någon påverkan av våra motståndare och det är dessa moment vi måste "lyckas" med för att vinna matchen idag.
Det kändes som om alla 12 Skuru spelare förstod mitt budskap och var reda för att gå ut och spela "Skuru-basket".

Q1 börjar vi riktigt bra, den bästa inledningen vi gjort på hela säsongen. Vi spelar bra och balanserat försvar som lag. Vi roterar bra vilket är väldigt bra då vi inte har tränat på det än utan har haft fokus på 1 vs 1 försvar och help-side position. Daniel N och Robert står för bra avslut i anfall och HELA laget spelar riktigt bra försvar. Central kommer ingen vart och vi tvingar dem att spela 1-3-1 zon i stort sett hela matchen vilket är ett tecken på att vi är svåra att möta trots våran unga ålder och brist på fysik samt längd. Med full sinnes närvaro så kan man uppnå väldigt mycket och ibland till och vinna trots fysiskt underlägsenhet. Q1 slutar 14-14 och vi är med i matchen.....

Q2 fortsätter på samma sätt som Q1. Det är jämnt och båda lagen spelar bra basket med hög intensitet. Man skall ha i bak huvudet att Central är i snitt 10år äldre än oss på varje position under hela matchen. Detta ger Central en massa verktyg/vapen som vi inte har. De har erfarenhet, de har skjutit fler skott än oss, de har spelat fler matcher än oss osv. När vi möte dem förra gången (vår första seriematch) så förlorade vi med 40p. Då var Central inte samspelta och vi hade ingen aning om vad som krävdes för att spela i Div 2. Tre månader senare så är vi "ikapp" och tvingar Central att spela sin bästa basket. Detta är väldigt imponerande och säger en hel del om de möjligheter det finns med detta lag. Vi fortsätter spela bra team-försvar och framåt gör vi likadant. De spelare som laget ger möjlighet att göra poäng är Robert och Benny. Vi visar upp en bred genom att alla som kommer in bidrar till att vi spelar bra basket.Q2 slutar 15-18 och 29-32 till Central efter 20 min.

I halvtid så pratar vi mycket om att behålla fokus och att fortsätta våga spela basket. Vi håller Central inom våra defensiva mål och det är därför vi är med i matchen. Dags för de sista 20......

Q3 brukar vara vår sämsta halvlek och TYVÄRR så blir det så även idag. Vi behåller dock fokus i försvar och tillåter bara Central att göra 16p på 10 minuter vilket är bra MEN att gör 6p framåt är aldrig ok. Vi slutar göra det vi gjort så bra de första 20 minuterna, nämligen att använda våra anfall. Run n´ Gun är INTE vårt spel och varje gång vi försöker oss på det så förlorar vi, tyvärr även idag. Q3 slutar 6-16 till Central vilket är underkänt.....

Q4 startar vi med ett underläge på 13p vilket inte är någon större fara OM vi kan ta fram vårt vanliga "VI". Med bra fokus och om vi håller oss till vårt spel så finns alla möjligheter att vinna denna match. Vi tar tag i oss själv och levererar stundtals väldigt bra basket. Benny och Vilgot kommer in och ser till att höja nivån i försvar och anfall. Vi lyckas komma ner till ett underläge med 7p och vår boll när det är 4 minuter kvar. Tyvärr så missar vi ett öppet skott samtidigt som Central sätter två tunga 3:or. Vi gör en bra match och är inte riktigt där än men vi är VÄLDIGT nära våran första vinst. Laget måste få mer poäng från våra inside-spelare samtidigt som vi sätter våra straffar.

Jag är inte orolig över detta. Vi kommer att uppnå båda dessa mål och när vi gör detta.... BAAAM, ett rosa protokoll.!!

Vill passa på att tacka domarna och våran hemmapublik
(bra tryck i hallen idag trots att Skuru Ultras lyste med sin frånvaro).

Vi ses i hallen
// Magnus

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0