9/2 - Damlaget kämpade och vann mot Katrineholm

Skurus Damlag spelade hemmamatch mot Katrineholm och kammade hem ännu en seger, den här gången med klara 75-50. Mer info kommer inom kort...

Så här:

Matchen började i överranskande högt tempo. Båda lagen satte högsta fart från första sekund.

Katrineholm byggde sitt spel på att snabbt ta sig upp till Skurus zon, och väl där ha snabba bollförflyttningar från spelare till spelare. Allt för att få till lägen för skott utifrån. Helt klart var detta deras taktik för dagen, antagligen eftersom de hade erfarenhet av Skurus starka försvar.

Men våra damer numera är så pass skickliga och rutinerade att man alltsom oftast kunde avstyra attackerna. Med en stentuff försvarspress på varje spelare gav man inte Katrineholm alltför många bra skottlägen. Bra!

Men Skuru hade också bra flyt i sina egna anfall. Även om det gick något långsammare än hos motståndarna, så var avsluten många och mer lyckosamma. Skuru agerade med stor pondus och kunde genom bra spelkombinationer hitta fram till korgen.

1:a perioden till oss relativt enkelt med 20-11.

Men sen i 2:a och 3:e perioden låste sig spelet en aning för oss. Visst, vi gjorde våra poäng, men det gjorde Katrineholm också. Och ibland kändes som att det var de som styrde matchen med sitt snabba spel. Våra damer kom inte riktigt upp i den nivå som i 1:a perioden, vilket gav Katrineholm mer självförtroende.

Båda perioderna blev poängmässigt mer jämna än i inledningen av matchen. 2:a perioden vann vi endast med 2p och 3:e perioden blev lika 19-19.

Men så i 4:e perioden lossnade det ordentligt, Skurus spel höjde sig med minst ett par snäpp. Vårt försvar täppte till helt, anfallen fick ordentlig fart och avsluten kom slag i slag. I den här perioden kom också det berömda Skururycket, vilket var en njutning att se. Kul!

Sista perioden till oss med hela 19-5 och när slutsignalen gick hade våra damer tagit sin 5:e raka seger med betryggande 75-50 (20-11, 17-15, 19-19, 19-5).

Grattis till segern, bra kämpat allihop!