2/2 - Full pott i Värmland!

Det blev vinst även i Värmlandturnéns andra match, den mot Solstaden. Vinstsiffrorna blev 65-55. Mer info kommer inom kort...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Så här:

I matchprogrammet kunde vi läsa att Solstaden var ute efter revansch från förra mötet då Skuru vann med 21p. Helt klart ville man nu visa att man tagit flera kliv framåt i utvecklingen, vilket också deras senaste matcher visat. Solstaden hade bl.a vunnit mot storfavoriterna Norrköping Dolphins.

Matchen började precis så intensivt som vi hade gissat. Men det var våra damer som dominerade med ett stentufft försvar och snabba uppspel. Solstaden fick aldrig ro att bygga upp sitt eget spel, utan fick hela tiden agera under press.

1:a perioden gick därför relativt enkelt till Skuru med 23-12.

I 2:a perioden fick Solstaden lite bättre ordning på sitt spel, vilket gav dem självförtroende. Och också bättre flyt i spelet. Nu var det vi som fick kriga efter varje boll. Spelet böljade fram och tillbaks, med ett litet övertag för Solstaden. Perioden till dem med 14-10, men en 7p-ledning till oss i halvlek.

I 3:e perioden visade våra damer var skåpet skulle stå. Lagmaskinen Skuru var fullständigt bländande. Försvaret täppte till helt, anfallen var både snabba och lyckosamma och samspelet lysande! Gång på gång stressade man Solstaden till enkla misstag eller förhastade avslut.

Nu var det ingen snack, Skuru var helt klart det bättre laget. Inför den sista perioden hade vi skaffat oss en 17p-ledning. Imponerande!

Det kändes som om matchen i det här läget redan var avgjord. 4:e perioden blev därför lite av en transportsträcka mot slutsignalen. Visserligen gjorde Solstaden ett effektivt försök att pressa Skuru över hela planen och därmed komma ikapp.

Men avståndet var för stort och våra damer alltför rutinerade för att släppa det här. När slutsignalen gick hade Skuru vunnit matchen välförtjänt med 65-55 (23-12, 10-14, 19-9, 13-20).

Snyggt jobbat allihop! Det blev full pott på Värmlandsturnén!