7/10 - Skuru IK vs KFUM Järfälla - 48-113

 
 
Så var det dags för hemma premiär i Nacka Sporthall. Vi ställdes mot ett utav topplagen i serien, KFUM Järfälla. Vi visste att Järfälla är ett mycket väl coachat lag som förra året spelade i Allsveskan. De flesta spelarna är mycket väl skolade och har bra basket grunder. Vi visste om vilka av deras spelare som var deras go-to spelare och att de tyckte om att spela ett ganska öppet anfall genom att utmana mycket 1 vs 1 och skapa lägen.
 
Trots att vi visste om detta uppträde vi som om att vi inte visste om. Åter igen så tar det ett bra tag innan vi lyckas få in våra första poäng, det står 13-6 till Järfälla och vi tvingas till en time-out. Jag påpekar att det är högtid att plocka fram "krigaren" i oss om vi skall hänga med i denna matchen. Vi skall spela "fysisk" basket men INTE med våra händer UTAN med våra fötter. Vi skall "vara i vägen" för våra moståndare och skydda våran korg. Vi visar att vi vill och kan detta men inte tillräckligt ofta och länge. Järfälla utnyttjar detta alldeles för ofta och detta gör så att de är uppe med nästan 20 p innan Q1 är över. 
 
Vi kommer ut i Q2 med mer energi och tvingar fram Järfälla till att sätta några tuffa skott. Självklart är det jobbigt mentalt och påfrestande när vi spelar bra team försvar och vi inte får några. Det som är roligt att se att vi viker inte ner oss utan vi krigar på och står upp trots att vi inte har någon medgång. Vi lyckas inte med vårt mål varken i Q1 eller Q2 vilket är att max tillåta mellan 17-20 p per Q, Järfälla gör ca 37 p per Q vilket inte är bra.
 
Självklart är vi med för att "lära" och att vi bygger något för framtiden. Jag är säker på att vi kommer att uppnå vårt mål för denna säsong och för varje match, varje träning varje gemensam minut på planen ihop så kommer vi ett steg närmare detta mål.
 
Både Q3 och Q4 följer samma spår som första halvlek av matchen. Under vissa bollinnehav visar vi att om vi gör rätt "saker" i anfall så kan inte ens de bästa stoppa oss. Detta är något vi skall bygga vidare på och det gäller även i försvar.
 
Om vi tittar på damlagets fenomenala prestation idag så har de något vi inte har, de har erfarenhet av att några har spelat på en högre nivå och de begår inte lika enkla misstag vi som vi gör. Jag uppmanar samtliga herrspelare att titta på så många dammatcher ni kan då vi skall hjälpa varandra på läktaren men också för att lära er av dem.
 
Vi tränar i morgon måndag och på tisdag kör vi bara skott träning (ingen fys) och match på Onsdag i Västerås mot ett obesegrat lag i forma av Västerås Basket.
 
Tackar publik, domare och Järfälla för en trevlig match // M & M

Magnus Wihlborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0