.

Borlänge BBK vs Skuru Nets 79-74 (19-17,20-21,22-19,18-17)

Så var det dax för bortamatchen med längst resväg denna säsongen.
I Borlänge mot Borlänge BBK. Jag hade fått info om Borlänge och visste att Borlänge är ett jämbördigt lag och det är upp till oss om vi skall vinna denna match. Det enda jag inte kan träna/lära ut är längd och erfarenhet och det hade Borlänge skaffat i form av några spelare från Falu Basket och Ockelbo BBK.

Vi fick tyvärr två återbud från Hugo Rydberg och Sidi, vi hoppas att de blir friska och snart tillbaka. Väl på plats så sköter Robert J uppvärmning och ser till så att laget är på tå och redo för Q1.
Vid uppkast har vi en uppställning som gör att vi vill ha första anfallet.
I varje match, finns en psykologisk fördel att gör de första poängen och i en match på bortaplan är det ännu viktigare. Tyvärr kunde vi inte utnyttjade detta tillfälle utan Borlänge lyckas göra 7-0 innan Marcus E kan göra våra två första poäng. Vi får jaga hela tiden och vi går bort oss i försvar och låter dem få enkla poäng i vårt "hem" (3-sekunders) samt att vi tillåter deras två skyttar få ta allt för enkla skott.

Men vi håller ihop och vårt anfall´s spel ger oss poäng där vi vill vilket gör att Q1 slutar 19-17 till Borlänge men att vi har jobbat oss in i matchen och gett oss själva chansen att vinna. För första gången denna säsong så är vi med i matchen även rent resultatmässigt vilket är kul och spännande men också en utmaning. Detta innebär att varje beslut blir ännu viktigare då det kan vara skillnad mellan ledningen eller att ligga under, något som vi bör prata om lite i veckan innan nästa match. Vill även nämna Max W gör sin andra match dunk för säsongen vilket ger oss mer energi.

Q2 är en av våra bästa för säsongen. Vi börjar hitta rätt i anfall men det beror på att vi börjar få lite "stop i försvar" samtidigt som vi får i lite enkla poäng. Det enda negativa är att vi inte "sänker" våra staffkast.

I försvar så lyckas vi skydda vårt 3-sekunders område bättre men tyvärr så får de lite väl öppna skott som de "sänker". Vi pratar om detta i tagna "time-outs" och jag poängterar hur viktigt det är att ta eget ansvar för sin spelare och samtidigt spela försvar efter våra regler, detta är det som krävs om vi skall nå vårt mål vilket är att vinna matchen.

Denna halvlek slutar 20-21 till oss och halvtids resultatet är 39-38 och vi ligger under med 1p.

I paus pratar jag om att vi har detta i våra händer. Borlänge kan inte påverka oss från att vinna. Det är bara att våga spela basket som vi vill och att vi som lag hjälper varandra, inte bara de som är på planen utan även de som sitter på bänken. Vi är överens att vi skall göra allt för att åka härifrån med 2 poäng och vår första vinst.

Q3 börjar vi med en grym intensitet och vi stoppar Borlänge 5 anfall i rad och får ut det vi vill från våra anfall och tvingar dem att foula oss och vi skjuta straffkast varje gång. Vi får tyvärr inte det lilla "ryck" på 7-8 p som vi ger oss själva tillfälle att ta utan låter istället Borlänge få komma tillbaka in i matchen. Vi tar en timeout och nu e fokus på att kliva upp i försvar men med kontroll så att vi inte blir slagna enkelt och får börja rotera.

Vi kommer ut från timeouten men en otrolig energi och Marcus E kommer fri och drar i sin första match dunk och vi känner att vi har dem nerför räkning och leder med 46-43. I tajta matcher gäller det att ha fokus varje sekund, slappnar man av blir man straffad direkt vilket tyvärr händer. De sänker 7 raka poäng underläge till ledning med 4 poäng. Med 2 minuter kvar i Q3 så ligger vi under med 61-50 och jag tar en timeout. Med några väl valda ord och tydliga direktiv så går vi ut och spelar 7-0 på 2 minuter och vi är med i matchen igen. Efter 3 spelade Q så leder Borlänge med 61-57 och vi har momentum.

Vi fortsätter på samma spår och är ikapp, 63-63. Vi ställning 65-66 till så tappar vi match-up i försvar och de sänker 2 helt öppna 3p och på mindre än 20 sek så leder Borlänge med 5 p och vi börjar ta fel avslut i anfall. Med 1 minut kvar leder de med 10 p och jag tar en timeout. Jag vill inte ha massa "galna 3:or" utan att vi tar bollen till korgen och stoppar dem snabbt när de har boll. Vi lyckas kapa av 5 p och förlorar med 79-74 och ser fram emot returmatchen i Nacka där vi skall vinna med 6p för att ha inbördes på Borlänge vilket jag tror är fullt möjligt.