21/10 - Skuru herrlag spelade mot Huddinge


.Skuru Nets vs Huddinge 57-95

1 vinst från att ha samma antal poäng som fyra andra lag, 2 vinster från att ligga en match bakom Central.....grabbar (och Malin), i basket är allt möjligt. Det handlar om att förstå, ju mer vi förstår desto bättre blir vi.

Idag var jag och Malin väldigt stolta då vi visar att vi kan, vi visar att det går att spela jämnt med lagen i toppen.

Idag spelade vi mot Huddinge som ser sig själva som favoriter till att vinna Div 2 i år. De är ett bra lag med duktiga spelare och de har två bra cocher MEN ett lag som vi absolut kan vinna över. Innan matchen så pratade vi om att spela långa anfall med mycket rörelse och att kontrollera våra spelare i försvar och inte spela för nära då Huddinge är väldigt duktiga 1 vs 1 och att vi skulle ta fram våran "inre krigare" och stå upp för våra "färger".

Då Sidi dras med en bristning i vaden så fick Robert ta rollen som kapten. Det så ut som att vi var taggade och redo.

Det kändes som om vi var med i matchen och vi fick "rätt" avslut men tyvärr så fick även Huddinge ta de avslut de ville och vi hängde inta alls med i tempot. Huddinge rykte snabbt iväg till en 20p ledning innan de första 10 min var slut. Detta är lite av "problemet" med oss som lag. Vi är lite "rädda" och vågar inte spela det spel vi kan spela utan tillåter våra motståndare att komma till VÅR hall och göra som de vill, INTE OK........jat
 
Malin som är HC idag peppar igång laget i paus och det ser ut som att vi har bör inse att VI oxå kan spela basket på denna nivå. De första 5 min av Q2 är inget som vi tar till oss men däremot de sista 5 då vi börja attackera dem i anfall och vi får några bra stops i försvar. Man ser att Huddinge spelaran är lite äldre och starkare än oss i vissa situationer MEN vi börja visa upp en attityd som vi inte haft tidigare och står upp i försvar  och håller våra positioner bra och tvingar dem till dåliga beslut. Spelar man bra försvar så kommer anfalls spelet av sig själv. Vi är med för att lära oss i år då det är en stor skillnad att gå från U-basket till seniorbasket. Jag kommer aldrig att acceptera att vi förlorar en match men jag förstår att vi gör det då vi är inne i en fas där vi lär oss att spela på denna nivå. Det är nya roller som vi skall lära oss samt ett nytt spel och det tar tid....tålamod är ett ord vi gemensamt ha en ökad förståelse för från och med nu.

I halvlek så pratar vi om att vi måste våga, måste vara en hot, måste ta eget ansvar om vi skall vända matchen. Förutom det så är det enkla direktiv i from av att vi skall hålla oss till vår gameplan och åter igen, ställa krav på oss själva när vi spelar.

Sagt och gjort så går vi ut och äger matchen i 10 min. Vi är överallt. Vi gör de saker som vi tränar på och de funkar. Vi tillåter inte Huddinge att spela sitt spel och alla Skuru spelare är med och bidrar till detta spel. Vi vinner Q3 med 24-17 vilket är väldigt bra. Hela laget visar att man inte gett upp utan vill visa för sig själva att vi kan spela mot de bättre lagen i serien.

Vi behåller samma energi i Q4. Tyvärr så ger vi ibland Huddinge lite för mycket utrymme och det är inte ok. Så fort vi ger lag som Huddinge, Järfälla etc utrymme så blir vi "straffade" direkt.

Nu har vi mött de lag som är i toppen och kommer nu spela mot lag som är mer i vår nivå. Vi måste dock spela på topp i 40 min för att vinna mot dem och framför allt att vi vågar spela den basket vi skall spela.

Vi fortsätter våran gemensamma resa i morgon med träning kl 2030 i Björknäs.

M&M


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0