5/1 - Damlaget träningsspelar mot Täby

Idag varvade Skurus Damlag upp tempot inför vårsäsongen med en träningsmatch mot Täby. Skuru kom tyvärr till start med ett reducerat lag (pga resor, sjukdom m m), men det blev ändå en intressant värdemätare mot ett lag som precis som vi siktar mot Div1.

I inledningen av matchen syntes det tydligt att båda lagen var något ringrostiga efter juluppehållet. Men tempot var bra, och likaså ambitionen i respektive lag.

Skuru var inledningsvis det något bättre laget, men missade på tok för många skott i avgörande lägen. Efter 1:a perioden ledde vi trots det knappt med 8-7.

Matchbilden var densamma även i 2:a perioden och det var poängmässigt väldigt jämnt. Kanske främst för att Skuru inte vårdade bollen ordentligt och fick därför många turnovers. Vi gick dock till pausvila med en något ökad ledning, 19-16.

I 3:e perioden fick Skuru lite bättre ordning på spelet, man började sätta sina skott och var också bättre under egen korg. Och det gav resultat, inför sista hade vi ökat vår ledning med ytterligare några poäng, 32-26. Men det var poängsnålt...

I 4:e perioden kunde Skuru kontrollera händelserna och spelade på med sitt trygga spel. Passningarna satt allt bättre och bättre, likaså avsluten. Bra!

Så när slutsignalen gick hade vi vunnit matchen välförtjänt med 45-38 (8-7, 11-9, 13-10, 13-12). Kul!