20/4 - Snöplig förlust för Damlaget efter 3 förlängningsperioder...

Idag tog Skuru emot Brahe i kvalserien till Damettan Det blev en gastkramande historia som avgjordes först efter 3 förlängningsperioder...
 
Matchen började i ett intesivt tempo, man såg direkt att båda lagen ville väldigt mycket. Och framför allt att det gällde väldigt mycket.
 
Det blev många och snabba attacker åt båda hållen. Brahe hade till en början lite bättre skärpa i sina avslut, vilket gjorde att de kammade hem 1:a perioden med 15-10.
 
 
I 2:a perioden fick Skuru bätttre ordning på sitt spel. Man var stentuffa i försvaret, snabba i uppspelen och lyckades också allt bättre få i bollen i motståndarkorgen. Perioden vann vi med 20-15 och till pausvila gick vi i lika ställning 30-30. Det skulle bli mer av den varan...
 
I 3:e perioden var det Skuru som hade övertaget. I försvaret var tjejerna omutliga, vilket gav trygghet i spelet. Dessutom lyckades vi stressa Brahespelarna till enkla misstag, samtidigt som vi själva har effektiva framåt. Perioden till Skuru med 17-11. På läktaren började vi tro på en första seger i det här kvalet. Så bra spelade våra damer.
 
Nöjda miner efter Skurus fina spel. Gubbhyllan spekulerar om fortsättningen...
 
Men i 4:e perioden tillät vi Brahe komma ikapp, det var mer och mer "kant ut" för Skuru medan Brahe satte sina skott relativt enkelt. Brahe hade ett litet övertag nu och ledde med endast sekunder kvar av matchen. Men Skuru lyckades på något egendomligt sätt skärpa till sig och kvittera i periodens absoluta slutskede. Ställningen 58-58 efter ordinarie speltid och därmed förlängning...!
 
1:a förlängningsperioden började med ett strålande spel från Skuru sida. Våra damer visade upp ett aggressivt spel kombinerat med effektiva avslut. Bra! Vi gick snabbt upp till en 6p ledning och matchen såg i det läget vara avgjord...
 
Men icke! Brahe lyckades komma tillbaks och efter 5 minuters tilläggstid var det återigen oavgjort, nu med ställningen 67-67.
 
2:a förlängningsperioden var även den otroligt jämn, såväl spelmässigt som i poäng. Anfall efter anfall böljade fram och tillbaks, och det var endast tillfälligheter som avgjorde hur det skulle gå. Men även den perioden slutade med oavgjort och nu gick vi till en 3:e förlängningsperiod!
 
Och där kom avgörandet. Nyckeln var att Brahe var bättre på att bemästra lagfoul-situationen (som båda lagen hade i det här skedet) och lyckades med sitt spel få med sig 3st straffar på raken. Det poängövertaget klarade våra damer sen aldrig ta tillbaks. Så när slutsignalen gick fick vi se oss besegrade med 79-88 (10-15, 20-15, 17-11, 11-17, 9-9, 8-8, 4-14). Tungt...!
 
Men en härlig kämpainsats var det av alla tjejerna! Och vi hade två spelare som gjorde "double-double": FannyW med 19p/18r och Alva med 12p/11r. 
 
En titt i Touren egen statistik visar följande "topplistor":
 
Poängtoppen: FannyW 19p, Lisa 13p, Alva 12p, Robira 11p, Moa 8p
Returtoppen: FannyW 18, Alva 11r, Lisa 5r, Moa 4r, Majalis/Robira 3r
Assist: FannyW/Robira 3ass, Alva/Janni/Lisa/Majalis/Moa 2ass
 
rapporterar
 
Touren
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0