16/4 Kvalet till ettan fortsätter på torsdag kl 19,00 mot Järva

Damerna kvalar till div 1. De har spelat tre matcher, hemma mot Solna, borta mot Järva och Lidingö. Nu väntar Järva hemma i Nacka Sporthall torsdag 18/4 kl.19.00

Damerna har mött bra motstånd med högt tempo.

Första matchen mot Solna, ett lag som spelat div 2 i år, kommer toppat med spelare från damligalaget, där blev det en förlust med 12p inför stor hemmapublik.

Andra matchen mot Järva, ett lag som spelat div 1 år, men i kvalet inte har några av de spelarna med, utan tagit in full besättning från damligalaget Järfälla. Här gjorde våra damer några riktig bra perioder, men kunde inte stå mot till slut, utan det blev förlust med 80-38.

Tredje matchen mot Lidingö, som spelade div 1 i år, här hade vi en chans att gå för segern, men ett starkt jobbande Lidingö och för låg egen effektivitet förstörde chanserna, förlust för damerna med 66-49.

Men, laget är stärkt ändå av de bra perioder som de gjort, och har nu riktigt börjat komma in i tempot och timing både i försvar och anfall. Hela laget, spelare+coacher, ser nu fram mot fortsättningen i kvalet.

Det är det här alla längtat efter hela säsongen.

Nu plockas krafterna, viljan och kämparglöden fram för Skuru IK Basket Damer ska till div 1.

Nu ställer vi hela Skuru IK upp bakom damerna och hejar fram dom till div 1, först nu på torsdag kl.19.00 mot Järva och sedan på Lördag kl. 14.00 mot Brahebasket båda matcherna spelas i Nacka Sporthall.