13/4 - Tyvärr förlust mot Lidingö i Damettan-kvalet

Idag spelade Skurus damer kvalmatch nr3 i serien om platserna till Damettan. För motståndet stod Lidingö, en klubb som Skuru haft många duster mot genom åren.

Dagens match var viktig för båda lagen, vinst nu skulle ge fördelar i det fortsatta kvalet. Men tyvärr för oss var det Lidingö som bäst bemästrade situationen. De tog kommandot direkt i 1:a perioden och drog upp ett matchtempo som våra damer hade svårt att hitta svar på. Lidingö var etta på i stort sett alla positioner på planen och vann därmed 1:a perioden klart med 20-7.

I 2:a perioden fick dock våra damer bättre ordning på sitt spel. Man täppte till i försvaret, hittade vägar fram till Lidingös korg och kunde också få till lyckade avslut. Den perioden vann Skuru med 20-13 och kunde därmed knapra in på Lidingös ledning. Till pausvila gick vi i 5 poängs underläge 27-33.

Efter det fina spelet i 2:a perioden började vi på läktaren hoppas på en riktigt jämn kamp. Ja, t.o.m en seger...

Men i dom resterande perioderna var det återigen Lidingö som fick ett litet övertag. Våra damer försökte och försökte, men lyckades inte riktigt få till sitt eget spel. Mycket p.g.a att Lidingö lyckades stressa oss till enkla misstag. Dessutom var de mycket aggressivare under korgarna, både under deras egen och vår.

Det var som att Skuru fick kämpa för varje enskild poäng, medan Lidingö relativt enkelt satte sina. Vi lyckades inte komma ikapp och när slutsignalen gick hade Lidingö vunnit den här viktiga matchen med klara 66-49 (20-7, 13-20, 13-11, 20-11).

Nu gäller det att ta med sig det positiva från den här matchen och sikta framåt. Kan vi bara prestera samma spel som i 2:a perioden finns det mycket att se fram emot...

Fortsätt kämpa tjejer!

tycker

Touren

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

PS.
Eftersom Tourens egen statistikhållare inte var på plats tar vi hjälp av förbundets hemsida. Så här såg det ut för Skurus del: