14/10 - Skurus damer vann andra raka!

I söndags spelade Skurus Damlag match mot KFUM Örebro i Div2-serien. Och det blev vinst med 54-41 efter övertygande spel. Kul!

Våra Skuru-damer började matchen resolut. Försvaret var tufft, spelkombinatio-nerna många och avsluten lyckosamma. Redan efter några minuter hade vi ryckt åt oss en ledning som vi sedan aldrig släppte.

Vad än Örebro försökte med (t.ex helplanspress eller zonförsvar) kunde våra damer alltid hitta en lösning. Man bara trummade på med sitt trygga spel och kunde sakta men säkert dryga ut ledningen.

Endast i ett skede i 3:e perioden släppte koncentrationen, vilket gav Örebro ett tillfälle att styra spelet. Men efter några bra byten och justeringar i vårt eget spel, kunde Skuru återigen ta kommandot.

Det intressnta är att spelet nu börjar sitta efter allt slit på träningarna. Varje spelare har börjat hitta sin roll och kan tryggt lita på att spelkombinationerna ger resultat. Visst, det finns fortfarande en hel del i spelet att förbättra (konstigt vore det väl annars..!). Men nu har vi hittat grunden att bygga vidare på. Bra!

Skuru var alltså aldrig riktigt hotad under matchen, så när slutsignalen gick hade man vunnit klart med 54-41 (16-10, 17-8, 10-14, 11-9).