Vårt B-lag Dam fick en efterlängtad vinnst i helgen


Äntligen en vinst!
Söndagens sista hemmamatch var för damerna i div 4 och när vi passerade motståndarna i omklädningsrummet (de var stora och biffiga och vi är ju både korta och taniga) trodde vi aldrig att vi skulle ha en chans. Men ändå blev vi inspirerade då våra herrar i division fem stod för sin andra matchvinst mot ett av seriens topplag precis innan och vi var ju väldigt, väldigt sugna på ännu en vinst (vi har våra vinnarskallar kvar!). Till matchen hade vi som vanligt förstärkt oss med några 97:or (tre till antalet den här gången, varav alla skötte sig bra som vanligt, Rachelle och Jenni gick in och köttade på bra och Melissa var imponerande snabb i både vändningar och försvar) och så var Linda hemma och spelbar för en gångs skull!
Vi började lite småknackigt med många borttappade och bortpassade bollar, men kompenserade det med att kriga som galningar på returerna för att ha en chans mot deras storleksövertag. Ändå spelade Järfälla ett rätt hyfsat anfallsspel med bra screens, men de hade inte jätteflyt med att lägga i sina returer under matchen (turligt nog för oss). I stort sett följdes lagen åt även om Järfälla hela tiden låg några poäng före fram till slutet av andra när vi kom igång ordentligt och använde oss av vår fördel - snabbhet - och sprang ifrån dem och fick med oss an massa fouls när de inte hängde med i våra omställningar.
Ändå var det tredje perioden som var den bästa från vår sida. Då fick vi till ett fint anfallsspel och fortsatte att springa på och kunde rycka ifrån med elva poäng efter att det stått lika i halvtid. MEN, i början av fjärde
ryckte Järfälla upp sig igen och de började med 6 raka innan Linda satte två straffkast och sedan knappade de in till 53-51. Vi fick en dipp anfallsmässigt och det blev rejält nervigt och det kände som att den här matchen (också) skulle glida oss ur händerna. Men, där tog det dock stopp för Järfälla. Att en av deras guards foulat ut sig spelade in, samtidigt som vi satte in en rejäl press och kunde sno fyra bollar på rad. Så efter lite spänning i slutet blev det en riktigt skön och rolig vinst med 10 poäng!

Poängligan: Linda 28p(! 10/15 straffkast), Melissa 7p (från f97 som gjorde en helt strålande match, även om det mesta gick på ringkanten, kunde ha gjort tredubbelt poängmässigt med sin kombination av snabbhet och bollskicklighet), Amanda/Monica/ Mimmi 6p.

Jennifer

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0