Tisdag 29/3 Lionsmatch mot FUBB för F97 vita laget i helgen

Matchen mot FUBB blev en riktigt positiv överraskning från tjejernas håll. (Extra tack också till alla pappor som ställde upp och skjutsade när det blev lite krisigt med bilar!)

Det blev visserligen storförlust 62-21, men en VÄLDIGT positiv match! Fubb var roliga på det sätt att de spelade riktig basket, svingade runt och attackerade mycket, så vårt lagförsvar med hjälp osv. sattes verkligen på prov och klarade det! Hjälpsidan funkade jättebra och tjejerna slajdade med riktigt bra!




Mycket poäng gjorde Fubb på snabba uppspel, och då stoppade vi ändå många snabba uppspel då vi passade bort en hel del bollar och spelade väldigt hetsigt i anfall (=sköt långt ut ganska tidigt i anfallet), men i andra halvlek började tjejerna attackera mer och gjorde mer poäng. Tyvärr missade vi väldigt mycket enkla skott och lay-ups. Så siffrorna hade kunnat vara lite ”snyggare”. Fast å andra sidan missade FUBB en hel del också, så kanske gick det på ett ut.
Positiva överraskningar kom från individuella spelare under andra halvlek när tjejerna på allvar började försöka ta sig förbi sina försvarare. Vi hade flera snygga attacker då vi lurades oss förbi vår försvarare och deras hjälpsida inta hann med. Tyvärr lyckades vi ju sedan inte alltid lägga i bollen. Bitarna börjar falla på plats och vi börjar hitta varandra och förstå hur vi ska spela. Det är kul att se tjejerna höja sig när de möter bra lag och ta ett steg framåt för varje match!

Poängtoppen: Alice 6p, Selva, 6p Fanny 5p 

Matchens lirare var utan tvekan JULIA. Hon tog säkert 50% av alla våra returer och krigade verkligen under korgen. Hon klarade dessutom att spela försvar på deras insidespelare utan problem, så det kändes som att det lossnade ordentligt för henne och hon var en riktig tillgång på planen! Fantastiskt bra!

Andra extra positiva bedrifter stod Alice och Selva för som på allvar började attackera korgen under andra halvlek och insåg att de faktiskt kunde slå sina tjejer!
Även Semia spelade riktigt bra och hittade hela tiden rätt position i både anfall och försvar.

Bra jobbat tjejer! Trots att resultatet blev 62-21 (12-2, 16-4, 16-8,18-7) så kan ni vara nöjda över er insatts. Det kändes som att det var en otroligt lärorik match för oss!

Jennifer

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0