Onsdag 30/3 En snörplig förlust för F97 gröna laget i helgen

Veckans halvsjuklingar hade tagit sig samman till lördagens tidiga morgonmatch mot Alvik Äppelviken. Det var sju pigga och glada tjejer som möttes i solskenet vid åtta tiden på lördagsmorgonen. Matchen skulle starta bra och vi hade definitivt övertaget i första halvlek.

Som mest ledde vi med 11-3 mot slutet av första perioden och 21-11 i andra perioden och det såg ut som att vi skulle vara det klart bättre laget. Men så började matchen svänga fram och tillbaka och även om vi behöll kommandot knappade de in innan vi ryckte ifrån en aning för att sedan knappa in osv. Vi gick till halvtid med ett fem poängs överläge.

Vi var rejält taggade inför duellerna och försvaret, men vi fick problem mot det jämna alviklaget och åkte på en hel del fouls (15-6 i fouls totalt). Men så i tredje perioden började det strula för oss och anfallet blev mer stillastående och Alviks försvar saggade in för att tvinga oss att skjuta utifrån (även om flera av tjejerna visade upp bra skott) och när vi tidigare varit dominanta under korgen började nu Alvik kliva in och ta i princip alla returer. I fjärde perioden klev också deras stora tjej fram och tog för sig och då orkade vi inte längre stå emot och deras nummer 13 gjorde 13 poäng i sista perioden och totalt 23 poäng i matchen. Jäkligt surt för våra duktiga tjejer att det inte riktigt stämde till 100 % idag! Men första halvlek och matchen mot Uppsala har ju visat på stor potential och det fanns mycket positivt att hämta i matchen. Alvik fick inte komma till skott från medeldistans som de fick i förra matchen. Roligt att alla tjejer tog för sig mer i anfall och ville ha boll, vi hade stundtals en bra sving och ett bra bolltempo (vi måste bara lyckas kombinera ett bra bolltempo med attacker!) och nästan alla gjorde poäng!

Slutresultatet blev 48-37 (8-13, 10-10, 10-8, 20-6).

-          Poängbäst blev Fanny med 15 poäng som även jobbade hårt på deras stora tjej och returerna.

-          Sandra tycks ha hittat tillbaka efter sin skada och hade grym fart i fötterna i både försvar och anfall. Hon visade också på fint medeldistansskytte.

-          Lisen visade på en grym inställning och gick som alltid in för att stoppa attacker, oavsett i hur hög fart motståndaren kommer i. I några situationer hade hon otur, men hennes fem fouls visar åtminstone på hennes kämparinställning. Hon hade också en bra dag framåt och lade i 10 poäng.

Även om vi coacher tycker att ni var värda att gå längre blev det avslutet i mitticupen. Vi får väl ta och åka och titta på finalerna och se vad vi behöver lära oss för att vara med och slåss i toppen, för det är ju dit vi ska! Sedan ska vi ju såklart ge järnet och ha grymt kul i Skövde och Göteborg!