Måndag 4/4 Skurus F97 Vita Lionsslutspelet



Det blev ett rosa och ett gult protokol för vita laget under lördagen. Den tidiga morgonen gav en klar vinst medan eftermiddagen sedan gav en bra match, men en klar förlust.


Mot TÄBY BLÅ
Det blev riktigt poängrikt under morgonens match. Vi stod oss hyfsat mot deras stora, långa spelare och släppte in 33 poäng bakåt. Roligt var att vi gjorde 56 poäng framåt. Stundtals hade vi lite svårt att få ordning på anfallet, men många tog för sig och attackerade vilket är positivt. Extra roligt var att veckans träningar att lägga i lay-ups med jagande försvar gav resultat och vi gick betydligt tuffare mot korgen i den här matchen. En positiv match som boostade många självförtroenden. Slutresultat 33-56 (4-17, 6-11, 15-14,8-14).

Poängtoppen: Alice 13, Selva 12 och Hannah 10p.

-          Alice gick i spetsen för att gå tufft mot korgen och petade i många poäng även med försvar i sidan, grymt!

-          Hannah utmärkte sig med grymt försvar. Hon var den enda som inte drog på sig foul och det handlade inte om att hon mesade utan tvärtom att hon såg till att vara med i fötterna!

-          Sussi lurade många försvarare genom att skottfinta och gå förbi, enkelt, bra utfört och hur snyggt som helst!

Mot KFUM Central
Matchen liknade den mot Fubb, även om vi hade svårare att stoppa dem i anfall. Även Central hade många stora, starka tjejer som kunde dundra igenom vårt försvar. Många tjejer slet bra på hjälpsidan (med Hannah i spetsen) men samtidigt hade vi för många missar när vi var på fel plats. Vi hade även svårt att göra poäng framåt, men, trots det var det en riktigt bra och rolig match. Det är kul att se hur tjejerna höjer sig när de möter bra lag och att se hur mycket potential (och vilja!) som finns hos var och en! Därför är det tråkigt att säsongen tar slut när så många tjejer är på frammarsch, men vi kommer att träna på fram till Göteborg och så har ju många av oss två cuper framför oss.

I matchen hade vi mycket bra cuts mot korgen då vi kom helt fri, samt individuella attacker där vi tog oss förbi vår försvarare och deras hjälpförsvar inte hängde med. Synd att vi återigen missade en hel del fria närskott, men det kommer så småningom, speciellt om ni alla står och skjuter en massa på någon korg under sommaren. ;)

Poängtoppen: Alice 5p, Julia & Selva 3p.

-          Julia utmärkte sig inte minst med att sätta en trea precis i sluter utan med att alltid slita och ta i i varje situation matchen igenom.

-          Carro tuffade till sig mot korgen både med attacker och returer.

-          Elin fortsatte att visa sin ökade aggression och gick in tufft i många dueller – och vann oftast bollarna.

Tack för en härlig dag tjejer! Hoppas att ni är nöjda och hade roligt! Känns som att alla var sugna på att spela match snart igen, vi får väl se vad vi kan ordna…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0