Torsdag 6/5: Nedräkningen till Miki Herkel Cup för Linnea ock Lina



När vi skriver maj månad är SM-slutspelen på alla nivåer färdigspelade och landslagen har just avslutat säsongens första läger. Men det finns mer i Svenska Basketbollförbundets verksamhet. Regionslagen, som är nivån innan U16-landslag, förbereder sig för fullt inför ett guldkantat Miki Herkel Cup (4-6 juni i Huskvarna).

Under kommande helg (7-9 maj) genomförs säsongens fjärde regionläger för spelare födda 1995. Landet har delats upp i fyra regioner: Södra, Östra, Norra och Mellersta. Under helgen håller Södra till i Huskvarna, Östra ses i Åkersberga, Norra huserar i Luleå och Mellersta träffas i Uppsala.

Alla fyra regioner har hittills haft tre samlingar. Den första i ordningen hade helt öppen anmälan. Norra regionen drog 120 personer, medan övriga tre hade ca 200 deltagande spelare.

Efter det första lägret kapades antalet deltagare ner till 50 stycken per kön och region. Inför det tredje lägret skulle dessa 50 bantas till endast 30.

-Nu, inför fjärde lägret, är vi nere på mellan 18 och 21 per lag. 15 av dem kommer att bli kallade till Miki Herkel Cup. Det innebär att några av de 18-21 blir "cuttade". Men de förblir reserver.

Miki Herkel Cup, som är det guldkantade delmålet på resan, och regionverksamheten går ut på att hitta framtida landslagsspelare - inte bara hitta de som är bra just nu. Sättet som regioncoacherna och regionansvariga arbetar på numera, tvingar dem att tänka långsiktigt.

Fjärde regionlägret genomförs alltså simultant i Huskvarna, Åkersberga, Luleå och Uppsala från fredag till söndag.

Kämpa på Linnea och Lina.
Önskar Touren


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0