Semifinal för HU20 i Oberwart, Österrike den 23 juli 2010 kl. 18.00 mot Polen



Dags för den viktigaste matchen detta EM. Efter 16 matcher och 27 dagar tillsammans (inkl. träningsmatcherna) är nu grabbarna redo för att ta upp HU20 laget till A-gruppen. Den sjunde matchen i detta EM står för dörren. Vinst innebär A-gruppen för nästa års lag (91/92)! Nu kör vi! Heja Sverige!!!

Vägen är målet

 Att fostra framtida seniorlandslagsspelare är målet med SBBF,s ungdomsverksamhet på landslagssidan. Hur ser då den optimala vägen ut för att nå dit? Det är en fråga som ständigt diskuteras och debatteras och måste så göras. Basket är en lagsport där individens färdigheter är grunden för hur framgångsrikt laget kan bli. Om man som svenskt ungdomslandslag har chansen att, så ofta som möjligt, mäta sig med de bästa ungdomslandslagen i europa, anser jag att man bör ta den, utan på bekostnad av individer. Det innebär att vi inte ska vara rädda för att sätta upp resultatmål för de olika ungdomslandslagens EM-spelande.

De erfarenheter spelarna får med sig på sin väg fram mot seniorbasketen går inte att bortse ifrån. Att möta och mäta sig med de bästa skapar bilder av vad som krävs för att bli en internationell toppspelare. Vi behöver både lag och spelare som banar väg för andra och som vågar ta utmaningar samt ”spränga gränser”. 

//Janne Enjebo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0