HU20: Sverige studsade tillbaka med vinst mot Portugal.

U20-herrarna tog revansch för gårdagens förlust mot Finland
då man idag besegrade Portugal med 87-79.
Trots ledning i hela matchen och med 13 poäng efter tre quarters
blev det en match som var jämn hela vägen in till slutsignalen.



Det svenska laget var hårt foulbelastat och bland annat Alexander Lindqvist drabbades av det. Han fick sin tredje foul tidigt i den andra quartern och hade då endast spelat drygt 4 minuter.

- Det var en hård och fysisk match men till skillnad från i går mot Finland kunde vi hantera situationen, säger coachen Matttias Kenttä.  Både det fysiska spelet och domarnivån.

 

Assisterande coach Jan Enjebo har hela veckan tala om den svenska bredden som en fördel gentemot andra lag.  Idag var det Odin Lindell som bevisade det och tog ett mycket bra jobb på position 4, då Lindqvist fick begränsat med speltid.

 

Sverige ledde med 13 poäng efter den sista quartern men portugiserna kom tillbaka in i matchen genom en 10-0 period. Svenskarna hamrade dock in spiken i kistan genom några viktiga treor och straffkast i slutet av matchen.

- Portugal är ett bra lag som under hela turneringen har haft stora ”runs” på sina motståndare, säger Kenttä. Jag är mycket nöjd med dagens match men tror att vi kan höja oss ytterligare.

 

Imorgon möter Sverige en av turneringens storfavoriter Bulgarien, och vid vinst vinner man gruppen. Beroende på andra resultat kan Sverige nå semifinal och en match för avancemang till A-gruppen även vid förlust.

 - Vi tänker satsa allt för att vinna mot Bulgarien. De är bra men de går definitivt att rubba.  

 

Sverige sköt imponerade 14/28 (50%) på treorna. Man vann returkampen klart med 38-20, däremot hade man 22 turnovers jämfört med Portugals 13. En som hittat storformen är Andreas Person som gjorde 21 poäng och tog 6 returer och bidrog dessutom med 4 assist och 3 steals.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0