HU20: Sverige gruppvinnare efter vinst mot Bulgarien



U20-herrarna var tack vare Israels seger mot Finland redan innan matchen klara för semifinal, och inte mindre viktigt kvalificeringsmatch för att avancera i A-gruppen. Man satte ändå full fart från början och grundlade 74-61 segern i den första quartern som man vann med 28-11.

Redan semifinalklara Sverige och Bulgarien gjorde i den sista gruppspelsmatchen upp om gruppsegern. Dittills obesegrade Bulgarien hade inte mycket att sätta emot när Svenskarna tryckte gasen i botten. Man gjorde tidigt ett ryck och ledde med 28-11 efter den första quartern. Bulgarien gjorde några ”runs” för att komma närmare men svenskarna var aldrig ritigt hotade. Trots att båda lagen var klara för semifinal satsade man för att vinna. Bulgarien spelade bland annat sin storstjärna Alexandar Georgiev i 40 minuter.

- Självklart var det skönt att få besked om semifinalen innan matchen men vi bestämde oss ändå för att köra 100%, säger coach Mattias Kenttä. Vi ville skicka ett meddelande till de andra lagen och det gjorde vi.

 

Semifinalen är egentligen den viktigaste matchen i turneringen. Vinnarna i de båda semifinalerna avancerar till A-gruppen.

- Vi är glada över att ha nått semi och tycker mycket väl att vi är värda vår plats.

Det är ännu inte klart vilket lag som blir Sveriges motståndare i fredagens semifinal. Det står mellan Polen, hemmanationen Österrike samt turneringens överraskning Storbritannien. Mattias Kenttä säger att inte finns någon favoritmotståndare, utan att man är redo att ta sig an vem det än blir.

- Vi ska bygga vidare från dagens match som var en mycket bra basketmatch. I anfall gick bollen på ett snöre. Vi mår bra och är skadefria och ska göra allt för att ta upp Sverige i A-gruppen.

 

Det här är en lång turnering och förhoppningsvis gynnas Sverige av sitt breda lag. Idag spelade nio spelare över tio minuter och bänken bidrog med 30 poäng och 17 returer.

 

Bäste poängplockare: Alexander Lindqvist 19, Christopher Czerapowicz 16.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0