Herrlandslagets förberedelser

Förra måndagen samlades årets version av det svenska herrlandslaget i Fryshuset. Gruppen drillades två gånger om dagen av förbundskapten Brad Dean och hans två assisterande coacher Torbjörn Gehrke och Pontus Frivold. Allt avslutades med intern scrimmage i lördags.

Under den första träningsveckan jobbade gruppen väldigt mycket på ett intensivare och aggressivare försvarsspel - med högre bollpress än laget spelat med de senaste säsongerna. Det hela är en inlärningsprocess som måste ta lite tid. Också i offensiven lär sig gruppen hela tiden. Här handlar det mycket om att komma in med fart. De nya svenska anfallen har mycket mer rörelse jämfört med tidigare, men trots detta är de inte nödvändigtvis kortare.


Lördagens scrimmage* var höjdpunkten för de som tittade på. Säkert även för spelarna. Landslagstruppen ”draftades” in i två lag som såg ut enligt följande.


Blåa laget: Mats Levin, Martin Ringström, Micke Lindquist, Brice Massamba, Anton Gaddefors, Serkan Inan och Erkan Inan.


Vita laget: Rudy Mbemba, Martin Pahlmblad, Jocke Kjellbom, Thomas Massamba, Jonathan Skjöldebrand, Anton Saks, Jim Nyström och Sean Smith.


Matchen spelades komplett över fyra perioder och med domare. Det var en nyttig genomkörare där förbundskapten Brad Dean klev in i båda lagen och hade åsikter och ändrade när han behövde. Efter en veckas hårt jobb var det ett första test på vad spelarna har snappat upp.


Slutresultatet: 76-54 till det vita laget efter periodsiffrorna 18-12, 22-12, 19-12 och 17-18.


Starkast lysande individuella insatser stod Gaddefors, Pahlmblad, Skjöldebrand och Mbemba för.


Söndagen blev enda vilodagen för herrlandslaget innan man åter samlades i Fryshuset igår. Laget kör nu två pass om dagen innan man reser till Estland på torsdag. Där blir det träningslandskamp mot Estland på lördag och mot Lettland på söndag. Gruppen åker till Estland utan tre av de mer rutinerade spelarna. Levin, Lindquist och Ringström får nämligen stanna hemma för att alla ska få chansen på riktigt.


På måndag anländer truppen till Norrköping för fyra dagars träning. Då ansluter även NBA-spelaren Jonas Jerebko. Jerebko har spelat för sitt Detroit Pistons i NBA: s sommarliga.


Anton Saks, Jocke Kjellbom, Brice Massamba och Martin Pahlmblad bjöd på dunkar under lördagens scrimmage.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0